Opruimen? Zo doe je dat!

Hoe ruim je je huis op, zodat je het nooit meer hoeft op te ruimen? De Japanse Marie Kondo is een ware opruimkoningin. Ze schreef hierover het boek ‘Opgeruimd!’. Daar zegt blogger Barbara ‘van Me to We’ geen nee tegen. Zij probeert de KonMari-methode in haar huis uit.

Blogger Barbara van Me to We

Barbara van Erp is een van de eigenaresses van ‘Me to We‘, een online magazine voor ouders met een leven. Barbara is journalist en werkte voor bladen als Vrij Nederland, Volkskrant magazine, Het Parool, LINDA, JAN, Libelle en Vogue. Ze is moeder van twee kinderen Felix (9) en Morris (3), en getrouwd met Thomas.

Barbara test de KonMari-methode

Zoals Barbara zelf zegt maken Felix en Morris “verschrikkelijk veel rommel”. Als ze ’s avonds alles opgeruimd heeft, kan ze ’s ochtends weer opnieuw beginnen. Dit zorgt ervoor dat Barbara bezig blijft met opruimen. Daarom ruimt Barbara, in de video onderaan dit artikel, haar huis op volgens de KonMari-methode en brengt ze overige opgeruimde spullen naar een opslagbox van Shurgard.

Shurgard opruimen met Marie Kondo

KonMari- methode

De opruim-methode van Marie Kondo wordt ook wel de KonMari-methode genoemd en is eigenlijk heel simpel. Haar methode gaat ervan uit dat je van je teveel aan spullen af moet. Hoe minder spullen je hebt, hoe meer je deze zal kunnen waarderen. De twee belangrijkste stappen van de KonMari-methode zijn weggooien en opbergen. De vraag die je jezelf keer op keer stelt is: geeft dit mij een blij gevoel?’ Als het antwoord ja is, mag je het blijven. En is het antwoord nee, dan moet het weg.

*voorwaarden zijn van toepassing

Bron: in samenwerking met Shurgard

nog meer: wooninspiratie