BLAUW

Wij willen meer blauw in huis! Van korenblauw tot nachtblauw, van indigo tot inkt: zes snelle blauwmakers voor je huis.

blauw

blauw

BLAUW uit de losse pols

Op zoek naar een wow-effect? Schilder met knalblauwe verf een ornament op de muur. Dit ornament is afgeleid van een etnisch stofdessin. De drie cirkels maak je met een potlood aan een touwtje aan een spijker in het midden van het ornament. De geschulpte binnenrand teken je uit de hand. Het hoeft niet perfect.

BLAUW op elke bladzijde

Sommige boeken zijn zo mooi, die verdienen het niet om ongezien in de boekenkast te staan, maar juist om op een lage tafel geëxposeerd te worden. Zo’n kleine tentoonstelling van mooie fotoboeken en tijdschriften kan elke dag wisselen. Door alleen een bladzijde om te slaan.

BLAUW als mini-stilleven

Groots uitpakken is niet nodig om thuis te genieten van je lievelingskleur. Met een miniatuur stilleven van een paar persoonlijke spullen – een kom uit je favoriete kringloopwinkel, een lap textiel van een verre reis, een oude stempel – breng je je eigen ode aan blauw.

BLAUW in alle nuances

Een even eenvoudig als esthetisch verantwoord stilleven maak je met vazen en flessen in verschillende nuances blauw. Juist door oud en nieuw, groot en klein, recht en rond, mat en glanzend te combineren, wordt de verzameling persoonlijk en spannend. Mooi op een oude pallettafel, bijvoorbeeld.

BLAUW samen met hout

Blauw en hout zijn een altijd-goed-combinatie, het ademt puurheid. In de keuken werd een wand nachtblauw geverfd en vol gehangen met snijplanken. De vormen van de planken komen tegen deze volblauwe kleur goed tot hun recht. Combineer houten met donkerblauw geschilderde exemplaren voor een boeiend geheel.

BLAUW bij het aankleden

Denk out-of-the-box. Met een ladder kun je prima hogerop komen, maar je kunt ’m ook een andere functie geven. Zoals die van kledingrek, door ’m horizontaal aan touwen in de lucht te hangen. Handig en ruimtebesparend, want je vloeroppervlak blijft vrij. Ton sur ton blauwtinten zorgen voor een vleugje mystiek.

Bron: Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie