Blauw in huis

Kleurtrend Permanent Blue (gemaakt door Irene Hoofs van Bloesem). ‘Hier aan de zee’… zomaar een liedje dat naar boven komt, kijkend naar de collage hierboven. En dat is nou wat kleur met je doet. Een gevoel, een associatie met een herinnering of een emotie blij, gelukkig of rustig. De lente is begonnen en de zomer staat voor de deur, een perfect moment om een van de prachtige kleuren blauw in je huis te halen.

Kleurtrend Permanent Blue

Blauw is fris, verkoelend maar ook warm en funky. Als je niet van ‘veel’ houdt kan een klein detail in een lamp of keukenkastje een groot verschil maken. Zeer waarschijnlijk is blauw de meest universele kleur en verveelt deze niet gauw. Zelfs niet als je een hele muur, tafel of vloer kiest. Voor de durfal is een tegel vloer zoals rechtsboven in de foto een perfecte keuze. Schitterend voor een buitenkeuken of terras.

Volgens pantone is indigo, het diepe donkere blauw, de trend voor 2012 in interieur en design. Volgens kenners staat indigo voor vrede en innerlijke rust. Wat wil je nog meer. Daar waar zwart de afgelopen jaren de boventoon voerde is het nu tijd voor diep donker blauw. Bijna alle kleuren combineren mooi samen met deze tint. Zoals ook opgaat voor de zee en de lucht… blauw is blijvend.

Kleuren in dit palet (v.l.n.r. van boven naar onder)

  1. Farrow & Ball – Cook’s Blue
  2. Pure by Flexa Collectie – Lush Plum
  3. Little Greene – Sky Blue
  4. Flexa Creations – Morning Snow
  5. Flexa IKEA Family collectie – 117
  6. Histor – Tango
  7. Flexa Strak op de muur collectie – Grijsblauw
  8. Flexa Creations – Soft pearl
  9. IJM Colour – Wongema, Eemrum

Credits beelden moodboard (v.l.n.r.):
1.Fotografie Caroline Briel, 2. Fotografie Magnus Anesund 3. Tegels van Claesson Koivisto Rune, 4. Fotografie Jonas Ingerstedt, 5. Jaccqueline Morabito, 6. Bloesem.

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

nog meer: wooninspiratie