Bewerk je foto met een foto app

De App Store staat vol met leuke apps, van spelletjes tot rekenmachines tot apps waarmee je foto’s kunt bewerken. Maar de laatste tijd heb ik een paar nieuwe apps ontdekt, dus tijd voor een overzicht!

vtwonen instagram

foto app

A Beautiful Mess app

foto app

Instagram

Instagram is de bekendste app uit dit rijtje, maar hoewel deze app al ruim drie jaar bestaat, is deze nog altijd erg populair. En niet voor niets! Instagram is namelijk behalve een app waarmee je foto’s kunt bewerken ook een sociaal netwerk waar je accounts kunt volgen en op foto’s kunt reageren. Ook vtwonen heeft een account op Instagram waar we regelmatig een kijkje achter de schermen geven of een leuke actie delen waar je aan mee kunt doen! Instagram is beschikbaar voor iPhone en Android.

Over

Over is een app die vooral draait om typografie. Jij bepaalt zelf bij welke foto je tekst wilt toevoegen en uiteraard schrijf je ook zelf de tekst. Vervolgens kun je kiezen uit een heleboel soorten lettertypes. Heb je een keuze kunnen maken? Dan kun je jouw foto opslaan of de foto delen via onder andere Twitter, Facebook en Instagram. Over is beschikbaar voor iPhone.

A Beautiful Mess

A Beautiful Mess is de app van de gelijknamige leuke weblog. Met de app kun je net als bij Instagram filters toevoegen aan foto’s, alleen kun je bij A Beautiful Mess onder andere de helderheid en het contrast nog aanpassen. Daarnaast kun je met deze app ook bijzondere geillustreerde randen aan een foto toevoegen, tekst, doodles of kleine zinnetjes die A Beautiful Mess al voor je klaar heeft staan zoals ‘Yummy’ en ‘Enjoy’. De foto kun je vervolgens delen via bijvoorbeeld Instagram waarbij automatisch de hashtag #abeautifulmess erbij geplaatst wordt, waardoor je kunt zoeken naar meer foto’s die bewerkt zijn met deze app. A Beautiful Mess is beschikbaar voor iPhone.

Mystic

Mystic* ontdekte ik eigenlijk vrij recent, maar blijkt een shot in de roos. Hoewel deze app eigenlijk ook alles kan wat alle bovenstaande apps ook kunnen, is Mystic* toch heel anders. De app is een stuk rauwer en biedt veel meer opties om een foto aan te kunnen passen. De foto’s die je bewerkt met de Mystic* app kun je ook weer delen, via onder andere Instagram. En leuk extraatje: de Mystic* die je gemaakt hebt, kun je ook direct pinnen! Mystic* is beschikbaar voor iPhone.

Tekst: Marike Bijlsma van Mamalifestyle.nl.

nog meer: wooninspiratie