Met deze slaapkamer ‘regels’ slaap jij beter

Lekker slapen… het is zo belangrijk en toch hebben zoveel mensen er moeite mee. Je wist vast al dat de indeling en het interieur invloed kunnen hebben op de nachtrust. Maar hoe zat het ook alweer precies? Met deze ‘regels’ voor de slaapkamer slaap je voortaan als een roos. En ja, ze werken écht.

vtwonen 11-2019 | DIY large bed achterwand kastenwand slaapkamer | beter slapen
Op de muur kalkverf kleur Coffee Cream, verf bedombouw kleur Coffee Cream (pure-original.nl). Grote Balloon Ivory lamp, Balloon Ivory lamp klein (bolia.com). Fauteuil Sinclair, bijzettafel Plateau Sand (fest.amsterdam). Vogel Eames House Bird van Vitra (vtwonen.nl). Bruine koptelefoon van Marshall, speaker van Marshall (coolblue.nl). Marmeren vaasjes (kringloop). Bril (stories.com). Canvas boekje One line a day (andc.tv). Tafellamp Karl-Johan voor New Works (restored.nl). Dekbedovertrek kleur Hazel, kussenslopen kleur Hazel 50×60 cm, laken kleur Flax 260×300 cm (bymolle.com). Vloer Novilon Kiezel (vtwonen.nl/verkoopadressen). Overig privébezit.

De kracht van kleur

Met het juiste kleurenpalet kom je al een heel eind. Rustgevende kleuren zijn bijvoorbeeld blauw, groen en geel. En goed nieuws: deze kleuren zijn allemaal heel goed met elkaar te combineren.

Gordijnen die écht verduisteren

Het kan nog best een investering zijn: goede, écht verduisterende gordijnen. Maar als jouw slaapkamer goed donker is en je daardoor heel wat beter (en langer) slaapt, dan is het dat dubbel en dwars waard.

LEES OOK
Beter slapen: deze kamerplanten helpen je erbij

Leg die telefoon weg

We weten het inmiddels allemaal, maar toch blijft het een lastige. Het licht van een telefoon heeft een blauwe ondertoon die ervoor zorgt dat ons lichaam meer energie krijgt in plaats van minder. Een echte no go dus als je snel en goed wilt slapen!

Dimbare lampen

In de slaapkamer is verlichting enorm belangrijk. Het juiste licht bepaalt niet alleen je stemming, maar ook je energie. Ga voor lampen die je kunt dimmen in zowel het aantal Lumen (lichtsterkte) als Kelvin (kleur van het licht).

LEES OOK
Slaapkamerlampen: zo kies je de juiste verlichting voor in de slaapkamer

nog meer: wooninspiratie