Betaalbaar design: tips voor designliefhebbers met een klein budget

Ben jij gek op designmeubels en -accessoires, maar heeft je portemonnee daar andere ideeën over? Dan kun je door het maken van de juiste keuzes toch een toefje design je huis binnensmokkelen. Onze experts geven je 7 slimme tips voor betaalbaar design. Want ook kleine gebaren kunnen een groots effect hebben.

Elke keer anders

Als er één design item is dat er elke keer weer anders uitziet en budget-wise dus een heel handige zet is, dan is het wel een vaas. Kies een formaat dat lekker opvalt en waar je een flinke bos bloemen in kwijt kunt en je geniet elke keer weer van je aankoop. Bekijk hier de mooiste designvazen.

Kleur valt op

Ga voor kleur! Een design accessoire in een knalkleur pakt alle aandacht en steekt lekker af tegen een rustige achtergrond. Met een paar felle kaarsen, vaasjes of kussens bereik je al het juiste effect. Laat je inspireren door deze kleurrijke designitems.

Design posters

Sfeermakers die eenvoudig iets toevoegen aan je design woonstijl zijn posters, prints, wanddoeken en IXXI‘s. Je verandert er in een handomdraai de sfeer mee en dat op een eenvoudige en betaalbare manier. Je vindt hier een overzicht van alle wanddecoratie voor jouw designhuis.

Design op je werkplek

Een groot deel van je tijd breng je door op je (thuis)werkplek. Waarom zou je je juist daar niet laten omringen door de mooiste items? Trakteer jezelf op een design mok of schenk thee uit een stijlvolle thermos. Dat komt je humeur en inspiratie alleen maar ten goede. Meer over design op je werkplek.

Design in de keuken

Nog zo’n plek waar je stiekem meer bent dan je denkt: de keuken. Design mag daar dan ook niet ontbreken. Een mooi zeeppompje is een goede en duurzame keuze en stal je lievelingsmokken uit op een plankje in plaats van achter gesloten deuren. Of doe als Jessica en Fleur van PRCHTG en zet een design etagère op je aanrecht of keukentafel en leg daar je iets moois of lekkers op.

3D design printen

3D printen is niet alleen een leuk technisch foefje, je kunt er ook unieke interieuritems mee creëren. Vaak is design prijziger vanwege de materiaalkeuze en complexiteit van de fabricage. Met 3D printen krijg je dezelfde kwaliteit maar dan tegen lagere kosten. Max en Guido van StudentDesign zetten een aantal geprinte 3D ontwerpen op een rij.

Design behang

Muren blijven vaak jaar in jaar uit hetzelfde, terwijl we wel regelmatig schuiven met meubels en accessoires. Maar juist door de wanden aan te pakken, kun je een enorm design statement maken. Kies voor een bijzondere print, grafische tekening of behang met iets extra’s. De Zweedse Julia Groth heeft bijvoorbeeld patronen voor je muur bedacht die je zelf kunt uitprinten. Bijzonder mooi en bijzonder fijn voor je bankrekening. Max en Guido vertellen over dit design behang.

nog meer: wooninspiratie