Bespaartips

In tijden van crisis is een extra’tje nooit weg. Gelukkig staat het web vol tips om geld te besparen …. en te verdienen!

bespaartips

bespaartips

Gratis

Wil je af van je oude, maar nog prima kast of computer? Iemand anders is er misschien heel blij mee. Spaar het milieu en zet het op gratisoptehalen.nl.
Gratis thee, scheermesjes of een kortingsbon? Voor niets gaat de zon op, maar via Gratis.nl kun je wel proefpakketjes aanvragen.

Kijk ook eens op gratiz.nl of gratisafhalen.nl

Besparen

Op hoebesparen.nl vind je handige tips om te besparen. Als je de ideeën leest vraag je je af waarom je het nooit zelf hebt bedacht. Wat te doen met oud brood bijvoorbeeld? Je maakt er eenvoudigweg wentelteefjes van. Nog lekker ook! Naast tips vind je er ook boeken, tests en tv-programma’s die je alle ins&outs bijbrengen over een zuiniger leven.

Ons bint zuunig, maar misschien is dat ook wel iets om trots op te zijn. Dat vindt de website zuinigst.nl in elk geval wel. De stichting geeft cursussen, workshops en lezingen om je te leren consuminderen. ‘Meer doen met minder en genoeg’ is hun motto.

Een betrouwbare site is nibud.nl. Het is een onafhankelijk instituut voor budgetvoorlichting. In tijden dat het even wat minder gaat met de economie voor iedereen handig! Besparen op je boodschappen? Je schulden aflossen of inzicht in je uitgaven krijgen? Het Nibud helpt je hierbij.

Op goedkoop.nl kun je allerlei producten vergelijken en, de naam zegt het al, de goedkoopste scoren! Je kunt het zo gek niet bedenken of de website biedt uitkomst. Zoek de goedkoopste opleiding, babyspullen of audioapparatuur. Kijk ook eens op: goedkoop-goedkope.nl.

Wonen

Is je Ikea-bank nodig aan vernieuwing toe, maar kan je het niet over je hart verkrijgen om ‘m weg te doen? Zoek een nieuwe hoes uit! Je kunt eindeloos spelen met kleuren en stoffen en zo van je oude bank een compleet nieuw exemplaar maken!

Op woontiptop100.nl lees je alles op het gebied van wonen. Handig als je een huis wil kopen of verkopen. Lees bijvoorbeeld welke vraag je niet moet vergeten te stellen bij de aankoop van een huis en doe je voordeel met de slimme oplossingen voor als je klein woont.

Ruilen

De grootste en oudste speler op het gebied van woningruil is holidaylink.com. Ga je voor een vakantie in een beachhouse aan de witte stranden van Rio de Janeiro of toch voor een appartementje in Berlijn. Kom op de meest fantastische plekjes en betaal er helemaal niets voor!

Wil je verhuizen? Kijk eens op woningruil.nl waar mensen hun (huur)huis aanbieden in ruil voor een ander. Het aanbod is groot en wie weet staat er net iets voor jou bij! Op de site is te zien hoeveel gezinnen er al hun ideale ruilpartner hebben gevonden. Het lijkt te werken!

Van hetzelfde laken en pak: ruilen.nl. Alleen dan met name voor producten. Ruil je (stomme) verjaardagscadeaus, fiets, overtollig speelgoed tegen iets veel leukers! In allerlei categorieën is er iets te vinden. Leuk om eens rond te snuffelen.

nog meer: wooninspiratie