Met deze kleuren laat je een kleine badkamer groter lijken

De badkamer is de plek waar je na een lange dag tot jezelf komt. Om je zorgen weg te spoelen met het douchewater, te ontspannen in een warm bad of om je klaar te maken voor de dag. Het is dé plek voor reflectie en ontspanning. Een badkamer stylen kan een uitdaging zijn – zeker wanneer de ruimte beperkt is.

Altijd goed

Het geheime wapen om een kleine badkamer te stylen is de verfborstel. Een badkamer is decoratie-technisch niet de makkelijkste ruimte. Met kleur kun je voorkomen dat het te steriel en een tikje zielloos wordt. Een uitgesproken kleur verandert wat dat betreft alles. Wit in de badkamer is altijd goed. Als je alles in kleur te heftig vindt, kan je er nog altijd voor kiezen om één muur te voorzien van kleur.

Durf je het aan?

3 interieurontwerpers delen welke kleuren het goed doen in een (kleine) badkamer.

Inktzwart

Een inktzwarte kleur voor de badkamer? Klinkt als het laatste wat je moet doen, maar volgens interieurontwerper Abigail Ahern is het echt geen slecht idee. “Een uitgesproken kleur is de beste manier om een ruimte te transformeren. Ook als je een kleine badkamer hebt. Omarm het en schilder het in een donkere, inktachtige kleur. Het ziet er meteen chic en knus uit. Bovendien komt al het wit en metallic in de badkamer nog mooier uit tegen een donkere achtergrond. Als je een kleine badkamer wit schildert, eindig je met een kleine, saaie badkamer. Een rijke donkere kleur is intrigerend en glamoureus.”

Dit bericht bekijken op Instagram

M i s s S w a n ? Reklame // @posterhouse.no? Elsker min nye poster fra Vibeke i @posterhouse.no ? Fineste svanen! Jeg hadde to postere her før, men den ene har jeg erstattet med en liten DIY korktavle til juvelene mine?. Ble det ikke fint?? Kan noen fortelle meg hva som skjedde med gårsdagens bilde? Det ble helt stripete når jeg la det ut? Føler jeg har skikkelig dårlig instagram-karma om dagen?. Hvæskjeræ?? // Håndkle, håndkrem og såpe er fra @sufraco_savondemarseille_no ? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ _________________________________________________ #posterhouse_no #badet #bathroom #bathroomdecor #mybathroom #bathroomideas #rørkjøp #bathroominspo #drømmebad #baderom #badezimmer #baderomsinspo #badrum #badrumsinspo #badeværelse #kylpyhuone #bathroomdesign #blackbathroom #lavabo #roundmirror #dempetsort #retrolamp #salledebain #modernbathroom #diywithbenedictehn #interior_design #nordichome #scandinavianstyle #evdekorasyon #decoaddict

Een bericht gedeeld door ?Nordic Interior & DIY (@benedictehn) op


Ben je daar toch niet helemaal aan toe? Grijs is volgens ontwerper Greg Natale ook een goed idee. “Monochrome kleuren zijn altijd handig om een basis te bouwen in een kleine ruimte. Ik neig naar grijstinten. Het is een zachtere optie en staat je toe om wat glamour en accenten van metallic toe te voegen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Boho Farmhouse Bathroom by @giulianodesigns !!

Een bericht gedeeld door Bathrooms of Instagram (@bathrooms_of_insta) op

Net niet wit

Als je helemaal niet van een strakke badkamer houdt, is een kleur die nét niet wit is ook een mooie optie. “Voor een badkamer met een vintage uitstraling ben ik ooit gegaan voor de kleur Wimborne White van Farrow & Ball”, zegt interieurstylist Emily Henderson. “Dat is de perfecte off-white kleur die clean genoeg oogt voor wit, maar niet zo hard is dat het koud of modern wordt. Het werkt mooi met tegels in warme, lichtgele tinten. En het doet ook wonderen voor de donkere kringen onder m’n ogen als ik in de spiegel kijk.”

Productinformatie ‘Altijd goed’

  1. spiegel – Atrium van Pomax, 41x15x63 cm 2. hamamdoek – Indian Summer van Hammam 90c180 cm – 3. opbergbox – Laundry Goods van House Doctor 40x40x70 cm 4. handdoek – Waffle Dark Grey van Hay 70×140 cm 5. handdoek – Waffle Light Grey van Hay 40×140 cm 6. bodylotion – Bamboe van Zusss 150 ml 7. hammamdoek – Walra 100×180 cm 8. marseillezeep – White Tea van Compagnie de Provence 75 ml 9. tandenborstelbeker – Ara van Blomus 10. handcrème – Incense Lavender van Compagnie de Provence 75 ml 11. scheerkwast – Blaireau van Compagnie de Provence 12. zeep aan koord – Argile Verte van Walra 100 gram 13. verzorgingskit – Snor van Men’s Society 14. kruk – Trapeze van Fair Trade 15. handzeep – Linen Dew van Meraki 16. badmat zwart-wit – HKliving

Bron: vtwonen catalogus najaar 2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie