Glanzend leisteen

Prachtig glanzend leisteen op de muur (of vloer) in de badkamer.


glanzend leisteen

Wat is leisteen

Leisteen is een donkerkleurig gesteente met een schilferige structuur. Het is een glanzend gesteente en perfect voor een vloer of muur, maar wordt ook vaak gebruikt als dakbedekking. Leisteen is een natuursteen en wordt in de bergen gevonden. Het onstaat uit klei die miljoenen jaren wordt samengedrukt en bestaat uit dunne lagen steen waar een olieachtige vloeistof in zit.

Voordelen

de voordelen van leisteen zijn dat het niet waterdoorlatend is, het is makkelijk te winnen en ziet er mooi uit. Daarnaast geleid het warte goed en is dus ideaal voor vloerverwarming of wandwervarming. Het is echter wel relatief duur en moet goed onderhouden worden, omdat het snel kan gaan schilferen.

Leisteen onderhoud

Leisteen onderrhoud is heel belangrijk, want het gesteente kan anders gaan schilferen. Het schilferen kun je voorkomen door leisteen regelmatig te onderhouden. Je kunt het onderhouden door bijvoorbeeld reinigen, strippen, polijsten, slijpen, zoeten, impregneren en glansherstel. Daardoor ziet je leisteen er weer uit als nieuw.

Mooie combinatie

In deze inloopdouche is glasmozaïek gecombineerd met smalle, langwerpige wandtegels van lichtglanzend leisteen met een mooi kleurverloop (Kol Tegels). Het luxe douchepaneel bevat een hoofddouche, handdouche, zes zijdouches en een thermostaatkraan (Hansgrohe).

Fotografie Paul Grootes.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl.

Op zoek naar een betrouwbare vakman voor het plaatsen van een badkamer?

Omschrijf hieronder je klus en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van door Kluswebsite.nl geselecteerde bedrijven.

Vul in wat er met je badkamer moet gebeuren:


nog meer: wooninspiratie