Doen! Kleur in de badkamer

De tijd van op safe spelen met wit, grijs en zwart in de badkamer is voorgoed voorbij. Je dag begint namelijk een stuk vrolijker wanneer je je tanden poetst boven een roze wasbak of kiest voor knalgroene tegels. Bye bye steriel en hello happy days.

Badkamer met kleur - roze wasbak en zwart-witte tegels

De basis

De vloer en de muren zijn de basis in de badkamer. Wanneer je een nieuwe badkamer gaat inrichten, begin je dus altijd met de vraag: wat doen we met de wand en vloer? Of je nu voor tegels, beton ciré, tadelakt of zelfs behang gaat, alles is mogelijk. Durf je kleur aan te brengen? Doen! Kijk hier wat de invloeden van kleuren zijn op je gemoed.

Romantisch en pastel

Voel je je prettig in een romantische woonstijl? Dan kun je dit ook doortrekken naar de sfeer in de badkamer. En kleur past daar goed bij! Kijk naar pastellen, zoals lichtroze of zachtgroen en naar tegels met ronde, zachte vormen. Is dit toch te zoetsappig voor je? Geef de badkamer dan een stoere basis met kalkverf en mix dit met tegels met een parelmoerglans en eenvoudige lijnen. Ook Portugese tegels hebben een zweem romantiek, vooral wanneer je kiest voor een aards kleurenpalet.

Industrieel met stoere tinten

Bij een industriële stijl denk je aan materialen als metaal, beton en hout en stoere donkere tegels. Toch kun je met kleur in deze badkamer het verschil maken. Met petrol, legergroen, okergeel of – durf jij het aan? – knaloranje geef je de rauwe materialen een kleurrijke tegenhanger. Inspiratie haal je uit stoere zeecontainers en oude bouwmaterialen. En met koperen kranen en details zorg je voor de finishing touch.

Bohemian en bontgekleurd

Houd je van bonte en onverwachte kleurencombinaties? Dan zie je die hang naar een bohemian interieur vast niet alleen in de badkamer terug. Leef je uit met tegels in verschillende kleuren en patronen en een paar mooie blikvangers. Zet (nep)planten weg, hang gekleurde handdoeken op en leg een badmat met een funky patroon op de grond (een Perzisch tapijt zou ook een unieke optie zijn bij deze stijl). Ga niet helemaal over the top. Een badkamer is ook een plek om tot rust te komen, dus probeer dat bij je keuzes in gedachte te houden.

Basic met kleuraccenten

Je hebt niet altijd de vrije hand in de badkamer, soms zul je het moeten doen met witte rechttoe-rechtaan tegels. Voeg dan kleur aan de badkamer toe in de vorm van accessoires zoals een pedaalemmer in een flinke knalkleur, een vrolijke badmat of zachte, bontgekleurde badlakens. 

nog meer: wooninspiratie