De 5 musthaves voor een mooie badkamer

De badkamer is de plek waar je je dag ontspannen begint of afsluit. Wil je helemaal tot rust komen, dan is een badkamer die rust en eenheid uitstraalt belangrijk. Wij helpen je hierbij met 5 musthaves voor een mooie badkamer. Badkamer - Spiegel - Wasmand

1. Spiegel

Een spiegel mag niet ontbreken in de badkamer. Omdat het woonaccessoire bij verschillende activiteiten van pas komt – denk aan opmaken, scheren, tandenpoetsen – maar ook omdat het item de ruimte groter doet lijken. Wil je ruimte besparen? Ga dan voor een badkamermeubel en spiegel in één.

Handdoekenrek - Badkamer - Handdoek

2. Handdoekenrek

Heb je een kleine badkamer? Hang dan om optimaal gebruik te maken van de ruimte een kleine handdoekring naast de lavabo. Iets meer ruimte? Ga voor een decoratieve ladder in de badkamer. Het woonaccessoire is dé trend en bovendien veel functioneler dan je waarschijnlijk denkt. Je kunt over de ladder handdoeken hangen om te drogen of hamamdoeken om de badkamer mee te decoreren. Kies je voor een houten ladder dan is het resultaat een natuurlijke uitstraling. Versterk deze uitstraling door ook te kiezen voor een rieten wasmand.

Wasmand - Wastafel - Handdoeken - Musthaves voor een mooie badkamer

3. Wasmand

De wasmand staat niet altijd op de beste plek in huis. Wil je dit voorkomen? Plaats dan de wasmand onder de lavabo of in een lege hoek in de ruimte. Zo staat hij toch in de badkamer, maar niet in het zicht. Een echte musthave: de rieten wasmand. Helemaal als je rust in de badkamer wilt, is dit materiaal een aanrader. Ook een aanrader: een stoffen wasmand met mooie print.

Opbergrekken - Badkamer - Musthaves voor een mooie badkamer

4. Badkamerkasten

Tip! Geef accessoires in de badkamer een vaste plek. Hierdoor ziet de badkamer er overzichtelijk uit én weet je ze snel weer terug te vinden. Staan er te veel badkameraccessoires in het zicht? Plaats dan een dichte kast in de badkamer. Je zult zien dat de badkamer direct netter oogt. Ben jij geordend? Uiteraard kun je dan ook kiezen voor een open badkamerkast waar je verschillende mandjes en accessoires in plaatst voor een overzichtelijk en persoonlijk geheel. Wist je bovendien dat een zwevende kast de ruimte groter laat lijken? Perfect voor een kleine badkamer.

5. Zeephouders

Een zeephouder mag niet ontbreken in de badkamer. Helaas zien veel verpakkingen van handzeep er niet altijd even mooi uit. Tip! Schenk vloeibare zeep over in een zeeppomp die wél bij de badkamer past. In dat geval mag de pomp zeker wel gezien worden.

De musthaves voor jouw badkamer

nog meer: wooninspiratie