Badkamer op zolder

Ooit gedroomd van badderen onder een sterrenhemel? Je komt een heel eind in de buurt met een badkamer op de hoogste etage van je huis. Want een zolder hoeft niet altijd een praktische bestemming te hebben, je kunt ook voor lekker luxe gaan.

badkamer op zolder

Badkamer op zolder

Een badkamer op zolder is echt genieten. En ja, je kunt een badkamer op zolder maken!  Met het creëren van zo’n nieuwe wellnessruimte kun je je wensenlijstje weer eens updaten. Een badkamer is tegenwoordig zoveel meer dan een natte ruimte. Wil je bijvoorbeeld een regendouche, een designradiator of tv in bad? En wat dacht je van meerdere douches, een wasstraat voor het hele gezin? Laat je fantasie de vrije loop, zo kom je vanzelf tot jouw ideale bad-loft.

Wat wel en wat niet

Vraag je goed af wat je wel in je badkamer op zolder wilt en wat niet. Ga je voor wit en strak of zoek je meer sfeer? Wil je een designerbadkamer of waan je je al in een loft in New York met een vrijstaand bad in de ruimte? Ben je een echte douche-fan of breng je het liefst je zondag in bad door? Wil je tegels of laat je de muren stuken? Er is zoveel mogelijk en het is daarom belangrijk de balans tussen functionaliteit en smaak te vinden.

Goed plan

Besteed tijd aan het maken van een goed plan voor je badkamer op zolder en houd daarin rekening met praktische zaken als isolatie en ventilatie. Goede ventilatie voorkomt ongezonde schimmels en bespaart geld en energie. Vergeet ook niet dat je voor een badkamer op zolder voldoende waterdruk nodig hebt. Want het is zonde als uit je gloednieuwe regendouche een klein, miezerig straaltje komt. Met slimme ingrepen kun je je zolder er ook groter uit laten zien. Lichtkoepels zorgen niet alleen voor een mooi natuurlijk licht, maar hebben ook een prachtig ruimtelijk effect. En die sterrenhemel komt dan wel heel dichtbij.

Meer informatie? Lees dan ook:

nog meer: wooninspiratie