Dit is de ultieme badkamer checklist bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis is altijd leuk en spannend. Al bij het zien van de woonkamer of keuken weet je soms meteen: dit is ‘m. Bij de badkamer ligt vaak wat minder de focus en misschien heb je ook wel geen idee waar je nu eigenlijk op moet letten… Geen zorgen, wij maakten deze handige badkamer checklist die je kunt gebruiken als spiekbriefje bij de volgende kijkafspraak.

Waterschade

De eerste punt op deze badkamer checklist is waterschade. Waterschade ontstaat vaak door een lekkage en dit kan veel verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn:

  • slechte kitranden
  • gebroken badkamertegels
  • kapotte voegen

Let in een badkamer goed op deze details, want dit soort schade wordt niet vergoed door de verzekering.

Daglicht

Iets wat je misschien niet meteen een must vindt, maar toch wel heel lekker is: voldoende daglicht. Vooral in de ochtend scheelt het echt als je je kunt scheren of je haar kunt doen met natuurlijk licht in plaats van met een paar lichtspots. Bovendien betekent daglicht ook meestal een raam dat open kan.

Functionele indeling

Misschien wel het belangrijkste punt, want dit is ingewikkeld (en prijzig) om aan te passen: de indeling. In de badkamer beweeg je veel en snel, dus je moet bijvoorbeeld makkelijk kunnen switchen van de douche naar de wastafel en van de wastafel naar de wc. Check daarnaast bij een badkamer die nog helemaal verbouwd moet worden altijd goed of de af- en toevoer van het water op handige plekken zitten.

Genoeg ventilatie

Zie je roest en schimmel? Oei, red flag. Dit betekent waarschijnlijk dat de badkamer niet al te goed geventileerd is. Informeer hier dus naar! Goede ventilatie zorgt voor weinig tot geen schimmel en scheelt je daarom ook een hoop schoonmaakwerk. En dan hebben we het nog niet eens over onaangename geurtjes…

Liever de oude badkamer helemaal slopen en voor een compleet nieuwe gaan? Dat kan natuurlijk ook. Hier vind je alles wat je moet weten over het verbouwen van de badkamer.

nog meer: wooninspiratie