Babykamer jongen ideeën

Er is een zoon op komst! De hoogste tijd om aan de slag te gaan met de babykamer. Het liefst geen standaard kamertje, maar een beetje uniek en origineel. Dat gaat met de onderstaande inspiratie en tips helemaal goed komen. 

Babykamer jongen

Babykamer jongen

Stoere babykamer jongen

Voor een jongentje graag geen zoetsappige kleurtjes. Een stoere jongen vraagt om een stoere babykamer. Dit bekent meubels van ruige materialen, zoals steigerhout of eikenhout. Zorg wel dat de materialen goed afgewerkt en helemaal splintervrij zijn. Of ga voor meubels met verwassen kleuren, denk aan grijs en whitewash. Een ledikant van steigerhout is te koop bij steigerhouten meubelshop.

Kleuren jongenskamers

Een kleurenpalet is een handige tool voor het inrichten van de kinderkamer. Bepaal welke kleuren je mooi bij elkaar vind passen en haal daar kleurstalen van. Als je je tijdens de inrichting aan dit kleurenpalet houdt, wordt de babykamer een mooie eenheid.

Op de muren

Hier boven heb je al gelezen over de juiste kleuren voor een jongens babykamer. Voor mooi effect zoek je er een bijpassend behangetje bij. Bekijk eens de opties in het artikel Babykamer behang. Hier vind je de leukste verkoopadressen.

Thema’s voor de babykamer

Bedenk ook eens wat voor thema je kunt koppelen aan de babykamer voor jongens. Op die manier kan je heel bewust accessoires en decoratie aanschaffen. Een leuk thema is sterren. Daar kan je alle kanten mee op. Of wat dacht je van een bekend figuur zoals Nijntje, of Woezel en Pip. Van deze tekenfiguren is van alles te koop. En voor zowel een jongen als een meisje zeer geschikt.

Bron: 1. Kek wonen met Kinderen | Fotografie Fotolemaire.nl | Styling Estherloonstijn.nl – 2. Coming Kids

nog meer: wooninspiratie