Babydeken haken

Haken is helemaal terug van weggeweest. Met old-fashion haakpennen maak je tegenwoordig de hipste interieuraccessoires. En hoe leuk is het om je kindje in te stoppen met een gehaakte sprei. Je kunt zelf vrij eenvoudig een babydeken haken.

Babydeken haken

Kleurrijke babydeken haken

Vrolijkheid in een babykamer is erg belangrijk. Vandaar dat een felgekleurd babydekentje zeker niet misstaat. Je hangt hem over het voeteneinde van de wieg, of je stopt je kindje er lekker mee in. Bij een babydekentje is het leuk om met verschillende kleuren lapjes te werken. Er bestaan allerlei patronen voor een kleurrijke babydeken haken. Zie hieronder een klein overzicht.

Babykleed haken

Weet je nog niet hoe je moet haken of heb je meer inspiratie nodig? Dan is het boek ‘Haken voor de baby’ misschien wel handig. Op Klikklikhoera staat een voorbeeld om zelf je eigen babykleed te haken.

Effen babydeken haken

Als je minder van knalkleuren houdt, is een effen sprei misschien meer iets voor jou. En door de kabels en nopjes wordt hij alles behalve saai. Hobbydoos heeft een heel mooi patroon voor een effen babydekentje. Het patroon is gratis te downloaden en er staat precies beschreven welk materiaal je er allemaal voor nodig hebt.

DIY sprei haken

Heb je nou een beetje hulp nodig, dan koop je een DIY-pakket bij Wolplein. Compleet met patronen en al het benodigde materiaal. En als je er zelf niet uitkomt, helpen ze je. In het filmpje op Youtube legt iemand van de Wolfabriek je stap voor stap uit hoe je een prachtig folklore granny square sprei kunt haken. En kom je er nou helemaal niet uit? Dan kan je hem ook kant-en-klaar kopen bij ze. Niemand hoeft te weten dat je hem niet zelf gemaakt hebt.

Babydeken breien

Als je eigenlijk handiger bent met breipennen dan met haaknaalden, kan je ook heel goed een babydeken breien. Lees het artikel Lapjesdeken breien voor het breien van een schattig dekentje.

Bron: Hobbydoos

nog meer: wooninspiratie