Avocado smullen in authentieke cantina-sfeer bij Akuakate in Antwerpen

Met Akuakate kreeg Antwerpen eind vorig jaar haar allereerste avocadobar. Hier smul je van overheerlijke American diner-klassiekers met een Latin twist.

Avocado als sterspeler

Conceptrestaurants die focussen op één hoofdingrediënt: we krijgen er maar niet genoeg van. Ook avocadobar Akuakate heeft dat begrepen. Alles begint en eindigt hier met a whole lot of avocado, maar daar tussenin zit nog véél meer. Huisgemaakte avocado-kokosyoghurt, bijvoorbeeld. Of cornbread French toast, zalige cornpancakes en Venezolaanse arepa’s. Je voelt ‘m al komen: Akuakate serveert American diner klassiekers met een funky Latin twist. Precies ook de verklaring achter de naam. Die verwijst naar aguacate– Spaans én het originele Azteekse woord voor avocado. Niet zomaar een trendy avocadobar dus, maar een authentieke Antwerpse cantina die de origine van de groene vrucht respecteert. Behalve ontbijt- en lunchklassiekers vind je hier ook kwaliteitsvolle koffie: een filterkoffie uit een bonenblend van Braziliê en Nicaragua. De werd overigens –toepasselijk- Akuakafe gedoopt. En zoals het een echte American diner betaamt, wordt hij met de kan aan tafel geserveerd.

Iedereen welkom

Akuakate is het geesteskind van lokale ondernemers Stijl Hillebrant en Sarah Tondeur. Dat een reis naar Mexico hun inspiratie was, hoeft niet te verbazen. De smaken, kleuren en geuren van Centraal- en Zuid-Amerika lopen als een rode draad door de menukaart én het interieur. Stijn en Sarah houden van een bewuste, gezonde levensstijl. Daarom willen ze van Akuakate een judgement-free plek maken, waar zowel vleeseters als veganisten en vegetariërs welkom zijn, maar ook mensen met voedselintoleranties.

Praktische info

Ernest van Dijckkaai 19, 2000 Antwerpen.
Open: woensdag tot zondag: 9u – 17u.

Meer info via www.akuakate.com.

nog meer: wooninspiratie