Authentiek Italiaans bij Bistro Nazionale in Brussel

De restaurantgroep Cocina brengt Italië tot leven in Brussel. Na een trattoria in de Kasteleinwijk en een pizzeria aan het Flageyplein opende sinds kort een derde zaak de deuren: Bistro Nazionale is een authentieke wijkbistro.

Derde telg

De uitbaters achter Bistro Nazionale zijn niet aan hun proefstuk toe. Eerder openden ze een trattoria in de Brusselse Kasteleinwijk en een apero- en pizzabar vlakbij het Flageyplein. Bistro Nazionale gaat de meer traditionele toer op en is de gulden middenweg tussen hip en authentiek Italiaans. Dit is een gezellige, pretentieloze en vooral betaalbare wijkbistro waar je iedere dag terechtkunt voor lunch, brunch, apero en diner. En drankjes met vrienden, natuurlijk!

Authentiek Italië

Eén blik op het menu en je wordt richting Italië gekatapulteerd. Plankjes met antipasti en klassiekers met een zuiders tintje doen meteen watertanden. Denk: Italiaanse tartaar, traditionele balletjes in tomatensaus, geroosterd rundsvlees en 4 soorten pasta die in een koperen pan op tafel worden geserveerd. Bistro Nazionale heeft bovendien veel aandacht voor seizoensgebonden en lokale producenten.

Ook de drankjes moeten niet onderdoen. Behalve een selectie Italiaanse bieren vind je hier overheerlijke cocktails. Vanaf zeven uur ’s avonds haalt de barman zijn shaker boven en serveert hij klassiekers met een unieke Bistro Nazionale-twist. Wat denk je bijvoorbeeld van een Bloody Mary met Gin Bulldog, salie en een homemade tomatenjus?

Fris interieur mét retro knipoog

De mix van hip en authentiek wordt in het interieur doorgetrokken. De zwart-witte dambordtegeltjes, klassieke barkrukken en caféstoelen voelen retro aan terwijl de minimalistische indeling een frisse, eigentijdse look geeft. Blikvanger zijn zonder twijfel de luxueuze blauwe zitbanken. Vlei je neer, bestel een Italiaans biertje met antipasti en geniet come a casa.

Praktische info

Lannoystraat 2, 1050 Elsene. Open: maandag tot vrijdag: 12u – 14u en 18u – 22u30, zaterdag en zondag: 11u – 14u30 en 18u – 22u30.

Meer info via www.bistronazionale.be

 

nog meer: wooninspiratie