Mooie alternatieven voor hardsteen

Grote hardstenen oppervlakken zoals die in de inloopdouche zijn erg kostbaar. Alternatieven voor hardsteen zijn: tadelakt, beton ciré of Laguzzo Wall Covering. Deze methoden zijn goedkoper en hebben dezelfde stoere en pure uitstraling.

vtwonen 05-2021 | zwarte keuken met witte koelkast

Hardsteen

Hardsteen is erg mooi, maar ook prijzig. Hardsteen is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. In Nederland wordt vaak Belgisch hardsteen gebruikt, maar het kan ook uit andere landen komen, zoals China voor Chinees hardsteen. Het is prachtig voor een keukenblad of als tegels in huis of tuin.

Tadelakt

Tadelakt is traditioneel Marokkaans stucwerk op kalkbasis. Erg mooi, maar behoorlijk arbeidsintensief om aan te brengen. Wat komt er allemaal bij kijken voordat het goed en wel op de muur zit? Tadelakt aanbrengen kun je zelf in elf stappen, bekijk het tadelakt stappenplan hier. Met Marokkaans stucwerk (pandomo of tadelakt) op de wanden geef je de doucheruimte een mediterrane uitstraling.

Beton ciré

Beton Ciré is gepolijst beton. Het is prachtig voor vloeren en heeft een industriële look, maar je kunt er ook een keukenblok mee afwerken. Kijk bij wooninspiratie voor voorbeelden met beton ciré.

Laguzzo Wall Covering

Laguzzo is een robuuste wandafwerking uit vermalen rotsgesteente en een van de alternatieven voor hardsteen. Het fijngemalen gesteente wordt op een unieke manier met  bindmiddelen samengevoegd en naadloos met de hand op wanden aangebracht. Het geeft het minimalistische karakter van een naadloze wand, met de rijke, natuurlijke uitstraling van rotsgesteente. Lees meer op Laguzzo.nl.

nog meer: wooninspiratie