Trend: alles rond in 2019

Had jij het al gespot? 2019 wordt het jaar waarin we volop kiezen voor ronde vormen. Van spiegels tot tafels en zelfs lampen, als het maar afgerond is. Iets voor jou? Wij laten je zien hoe het moet.

Aan tafel!

We geven het toe, wie voor het eerst een tafel koopt, kiest minder vaak voor een rond exemplaar. Nochtans is een ronde tafel niet alleen erg mooi, maar ook enorm praktisch. Wanneer je vrienden of familie op bezoek komen voor een gezellig etentje kan je bijvoorbeeld makkelijk met iedereen een babbeltje slaan. Bovendien hoef je ook niet te vrezen dat je kind tegen de hoek van de tafel aanloopt. Praktisch en veilig? Dat lijkt ons een winnaar!

Ook de ronde salontafel is aan een serieuze opmars bezig. Die zijn namelijk heel leuk met elkaar te combineren. Door verschillende groottes en materialen met elkaar te mixen en matchen krijgt je inrichting meteen een speelse twist. Wat de styling van je tafeltje betreft, ga je best voor  neutrale tinten als roze, wit, grijs en beige. Die zorgen voor rust en blijven tijdloos. Wanneer je je muren dan ook in rustige kleuren stopt, heb je een volledige blanco canvas waarmee je accessoiregewijs nog alle kanten op kan. Alleen maar voordelen, toch?

De ronde poef is een blijver

Houd je wel van ronde materialen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Met een ronde poef zit je altijd goed. Past gelijk waar in je interieur en is makkelijk te combineren met andere meubels. Extra leuk wordt het wanneer je troepjes poefs verzamelt. Kies voor complementaire kleuren en materialen en verspreid ze over de hele leefruimte.

Creatief aan de slag

Als je een creatieve geest bent die de handen graag eens uit de mouwen steekt, dan zijn de volgende ideetjes misschien wel iets voor jou. Een versleten riem kan je gebruiken om rond je spiegel te binden. Gebruik daar een dubbelzijdige tape voor, zodat het goed vasthangt. Zo geef je die oude spiegel op zolder misschien wel een nieuwe bestemming en je recycleert kledingstukken die je niet langer draagt. Ook ronde kapstok dots vrolijken al snel je saaie hal op, zeker als je ze een likje verf geeft!

Bron: beeld 1 – Fotograaf Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman, beeld 2 – Fotografie Sjoerd Eickmans, beeld 3 – Aurélie Van Houte

nog meer: wooninspiratie