Alles wat je moet weten over rolgordijnen

De trend voor een rolgordijn is eenvoud. Rolgordijnen hebben meestal eenvoudige, basic tinten en materialen. Zilverkleurige en metallic rolgordijnen zijn een spannende nieuwigheid.

rolgordijn

Rolgordijn

Een rolgordijn hoeft niet suf en lelijk te zijn. Er zijn tegenwoordig hele mooie rolgordijnen, in kekke prints of met subtiele tekeningen. Bijvoorbeeld die van DTCH. Het gordijn op de afbeelding heeft een zilvergloed en is van Luxaflex vtwonen. Voor een schuin zolderraam zijn er verschillende producten die op het draai/kiepraam worden bevestigd. Bijvoorbeeld Nano rolgordijn, Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex. Deze soort gordijnen kunnen echt een toevoeging zijn aan je interieur. Maar natuurlijk zijn ze ook nog steeds functioneel, het is een van de beste gordijnen om te verduisteren.

Inspiratie

Er zijn veel leuke ideeën met gordijnen, bijvoorbeeld rolgordijnen met een tekst erop. Of kies eens voor half transparante gordijnen. Combineer ze met andere hangende gordijnen voor een chique effect. Kijk voor meer inspiratie bij wooninspiratie. Ook leuk: een fotogordijn.

Bloemengordijn

Op een rustige basis kun je fijn knallen met kleurige gordijnen. En mixen met andere dessins kan ook, als de kleuren maar in dezelfde kleurengroep zitten. Maak van een oud bloemenrolgordijn een nieuwe. Rol het gordijn helemaal af en plak de ene zijde van het klittenband langs de randen. De andere zijde van het klittenband plak je op de bloemenstof. Op elkaar leggen en je nieuwe rolgordijn is klaar! Meer ideeën met bloemen vind je hier of lees meer over bloemetjesgordijnen.

Meer weten over raambekleding? Kijk bij de top 10 wat je niet wist over raambekleding.

Bron: vtwonen | Fotografie Paul Grootes

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op myhomeshopping.nl

nog meer: wooninspiratie