Alles over de mooiste hanglampen

Een magische sprookjesbol in matzwarte uitvoering werpt een sprookjesachtig licht op je woonkamer of slaapkamer. Of neem de sierlijke witte lamp in eigentijdse vorm voor een romantisch effect. Hanglampen zijn er in alle soorten en maten.

hanglampen

Lampen lijken vaak onbelangrijk, maar eigenlijk zijn lampen een van de belangrijkste spullen in je interieur. Doordat ze de ruimte verlichten trekken ze altijd de aandacht en het zijn (als het donker wordt) ook de belangrijkste sfeermakers is huis, samen met raambekleding.

Trends

De trends onder hanglampen lopen natuurlijk samen met de woontrends. Op het moment zien we veel bloemen, ecologisch design en koper/industrieel. Ook producten van aparte materialen zien we steeds vaker, bijvoorbeeld een gebreide hanglamp of een papieren hanglamp.

Inspiratie

Ga je een hanglamp kiezen? Bedenk dan eerst welke functie hij moet hebben. Wil je graag fel licht of heb je liever een sfeermaker? En hang je één lamp op of liever twee naast elkaar? Vervolgens kun je het best op zoek gaan naar inspiratie, want er zijn zoveel soorten lampen.  Ga je voor een witte hanglamp, een zwarte hanglamp of een gebreid exemplaar. Of volg je de trend en neem je een industriële hanglamp, want de oervormen van de industriële lamp blijven mooi. Voor meer informatie kijk je bij hanglamp wooninspiratie.

Design

Er zijn veel bijzondere design lampen. Bijvoorbeeld deze grote peertjes. Ook in de designwereld zien we vooral industriële hanglampen.

Hanglamp maken

Men neme: een gevlochten mand met een diameter van een meter, een fluorescerend elektriciteitssnoer en twee plankjes met een gat erin. Resultaat: een opvallende bamboe hanglamp! Bekijk het zelfmaakplan voor een bamboe hanglamp.

vtwonen hanglampen

vtwonen heeft een eigen huiscollectie en daarin vind je hanglampen volgens de laatste trends. In de vtwonen shop vind je wel meer dan 50 soorten hanglampen! De meeste van onze lampen hebben een industrieel tintje. Het zijn dus stoere lampen met een strak design. Dus haal strak en industrieel in huis met een hanglamp uit de vtwonen collectie. Een echte eyecatcher boven de eettafel of in de studeerkamer!

Bron: fotografie Bart Brussee

nog meer: wooninspiratie