Alle fotolijstjes verzamelen

De mooiste herinneringen van vakanties en speciale gebeurtenissen zijn vast gelegd op foto’s. Deze horen dus een speciaal plekje in je huis te krijgen. Een mooie foto vraagt om een nog mooier fotolijstje. Zelf gemaakt of gewoon zelf gekocht.

fotolijstjes

De leukste fotolijstjes

Wil je echt een unieke fotolijstje voor een speciale foto, dan moet je de lijsten van Decennia Design eens bekijken. Deze fotolijstjes komen uit Zuid-Afrika en zijn met de hand gemaakt. Het sloophout wordt aangeleverd door daklozen in Kaapstad. Een deel van de opbrengst gaat naar een opvanghuis. Dus naast dat jij een prachtige en unieke lijst aan je muur hebt hangen, draag je ook je steentje bij aan een goed doel.

Als je veel foto’s op wilt hangen, dan in een groot kaartenrek de oplossing voor aan de muur. In de vtwonenshop vind je een rek welke geschikt is voor 25 foto’s of kaarten. Op deze manier kan je ook heel eenvoudig foto’s wisselen en heb je een hele grote fotolijst.

Fotolijst stickers

Muurstickers zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten en maten. Dus ook in de vorm van fotolijstjes. Je plakt ze op de muur, met of zonder foto eronder. In de vtwonenshop vind je een kaartenhouder voor aan de muur en op de kast. Natuurlijk ook geschikt voor foto’s.

Zelfklevende fotolijstjes zijn te koop bij de Muurstickerwinkel. Of je nou felgekleurde wilt of in grijstinten, je vindt er verschillende soorten fotolijstjes muurstickers. Zelf maak je er een mooie fotocollage mee.

Zelf fotolijstjes maken

Het is heel goed te doen om zelf fotolijstjes te maken. Aan de hand van de zelfmaker Fotolijst in kleur, maak je lijstjes in verschillende kleurtjes en vormen van triplex, een figuurzaag en verf. Hou je van zwart en een beetje design? Dan is de Compositie van lijsten wellicht iets voor in jouw huis. Met touw en verschillende groottes lijsten creëer je een fijne foto-verzamelplek.

Een hele eenvoudige maar erg leuke zelfmaker is de Fotolijst van een klosje. Zaag een gleuf in een leeg, houten garenklosje, steek daar een foto in en je bent klaar.

Fotolijstjes op Pinterest

Voor nog meer fotolijstjes-inspiratie ga je naar de Pinterest van 101. Hier vind je een board: 101 ideas for frames. Doe ideeën op en kijk of je het in je eigen huis toe kunt passen!

nog meer: wooninspiratie