Voeten van de vloer: haal een hangstoel in huis

Je ziet ze steeds vaker voorbij schommelen: hangstoelen. Logisch want naast dat ze heerlijk zitten, ogen ze ook extra ontspannend. Dit is gegarandeerd binnen no-time het meest populaire item in huis. Want wie houdt er nou niet van schommelen? Genoeg redenen om een hangstoel in huis te halen dus. 

vtwonen 1-2020 | binnenkijken in een victoriaans herenhuis in Londen hangstoel zithoek

Van toegevoegde waarde

Je kunt erin deinen en je voeten uit laten hangen: zitten in een hangstoel heeft iets extra ontspannends. Daardoor geeft het elke ruimte direct een relaxte sfeer. Veel mensen hangen een hangstoel buiten op, maar ook in de woonkamer komt ie goed tot zijn recht. Hang ‘m bij het raam om een fijne leesplek te creëren. En zelfs zonder superstevig plafond kun je er een wegzetten. Hangstoelen komen namelijk ook mét standaard. Hoe lekker om je in een hangstoel als dit hippe, kleurrijke exemplaar terug te trekken? Maak de hangstoel compleet met fijne sierkussens in zachte materialen en een sprei of plaid om onder weg te kruipen.

LEES OOK
Zo maak je van je huis écht een ontspannen plek

Buitenboord

Ook in de tuin is een hangstoel een ideaal plek om tot rust te komen. Lekker hangen in het zonnetje klinkt toch als muziek in de oren? Met een hangstoel geef je een tuin binnen no time een bohemian vibe. Liever met meerdere personen genieten van bungelende benen? Dan is zo’n gevlochten Ibiza-stijl hangbankje als deze ideaal. 

En dat is niet het enige. Hangstoelen zijn ook heel praktisch. Naast dat je heerlijk kunt zitten, kun je vaak meedraaien met het zonnetje buiten. Als je een stoffen hangstoel aan een haak hebt, kun je deze makkelijk loshalen en opruimen. Handig voor ons klimaat: je weet maar nooit wanneer het gaat regenen. 

LEES OOK
6 ideeën voor een bohemian chic interieur

Zwieren en schommelen

Kinderen en schommels zijn een gouden combinatie. Nu is zo’n hangstoel natuurlijk nooit een volwaardige schommel, maar het principe is hetzelfde. Vandaar dat een hangstoel op een kinderkamer gegarandeerd een hit wordt. Ze kunnen er in zwieren en schommelen, maar ook heerlijk in cocoonen. Plus, zo’n hangstoel maakt een kinderkamer net even een tikkie unieker. Scoor je punten mee! 

LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

Voor de viervoeter

Niet alleen mensen vinden rustig deinen heerlijk ontspannend: dieren ook. Vandaar dat een hangstoel niet alleen een toevoeging voor jou is, maar ook je kat of hond. Misschien hebben ze wel hulp nodig om erop of eraf te komen. Maar als ze eenmaal liggen, komen ze er waarschijnlijk uren niet meer vanaf. Wil je de hangstoel liever niet delen? Scoor dan een hangstoel speciaal voor huisdieren. Een kleiner formaat: schattig! 

nog meer: wooninspiratie