Lekker mixen & matchen op een magneetbord

Leuke briefjes, krantenknipsels of bonnenboekjes. Je hangt het allemaal met behulp van leuke magneetjes op een magneetbord. Ideaal voor in de keuken of studeerkamer. Je maakt zelf je eigen exemplaar of je koopt er één.

magneetbordmagneetbord

Pimp een magneetbord

Magneetborden uit de winkel zijn vaak eenvoudig, grijs en rechthoekig. Niet zo heel erg spannend. Maar deze standaard magneetborden zijn wel op te leuken. Heel simpel met een lapje stof. Deze bevestig je aan het magneetbord en klaar ben je. De magneetjes plakken gewoon door de stof heen aan het bord. Hoe je dit doet, lees je in deze zelfmaker van 101.

Maak je eigen magneetbord

Dankzij magneetverf is een magneetbord tegenwoordig heel makkelijk zelf te maken. Je maakt hem direct op de kast, deur of muur. Of je beschildert een houten paneel met de verf. Zorg in ieder geval voor een goede, schone en vetvrije ondergrond. Onbehandeld hout voorzie je van een laagje (acryl)grondverf. De magneetverf breng je aan in meerdere, minimaal twee, lagen. De verf is zelf niet magnetisch, maar bevat ijzerdeeltjes. Hierdoor blijven de magneetjes kleven.

Finishing touch: Over de laatste laag magneetverf kun je zelf een laag verf in een kleur naar keuze aanbrengen. En je maakt het magneetbord af met een mooie sierlijst, te koop bij een bouwmarkt.

Leuke magneetborden

Een magneetbord is uiteraard op verschillende plaatsen te kopen. Simpele rechthoekige vind je bij de Ikea. Zowel functioneel als een erg leuke wanddecoratie.

Magneetbord muursticker

De laatste optie voor een gaaf magneetbord, is een magneetbord sticker. Deze is de koop bij Kamer 26. In maar liefst zeven verschillende uitvoeringen. Zoek een leuke uit, plak hem op de muur en klaar ben je. Sommigen heb naast een magneetbord ook nog een schoolbordsticker. Dus op twee manieren te gebruiken!

Magneetbord Ikea

Bij de Ikea verkopen ze twee verschillende magneetborden. De eerste is de Spontan, heel simpel en praktisch. Het is een eenvoudige metalen plaat, verkrijgbaar in het wit of grijs. Het andere bord is een school- en magneetbord ineen. Er kan dus op de Luns gekrijt worden en er kunnen magneten op worden bevestigd. Ook heeft dit magneetbord Ikea een opbergvakje voor post en haakjes voor sleutels. Vier praktische dingen in één!

DIY: leuke magneetjes

Een magneetbord vraagt om leuke magneetjes. Deze zijn natuurlijk home-made. Van bewerkte en gelamineerde foto’s maak jij zelf magneetjes. Lees in het artikel Magneten met foto hoe.

nog meer: wooninspiratie