Felle kleuren, meer pit!

De eerste zonnestralen brengen je in een heerlijk zomerse stemming en geven je bakken energie. Hoe je dat gevoel nog versterkt? Met kleur!

Kussens

Geen fan van felgekleurde muren of opzichtige kleurstatements in je interieur? Begin dan klein. Kussens zijn bijvoorbeeld het ideale accessoire om mee van start te gaan. Ga voor één kleur of een bont dessin. Mix en match dat het een lieve lust is want kussens kan je nooit genoeg hebben. Heb je een woon-of slaapkamer in zachte, warme tinten? Dan zorgen accentkussens met een print voor het gewenste effect: een vrolijke en levendige sfeer. In een strak en modern interieur waar wit de bovenhand neemt, zorgen felle kleuren voor een gezonde dosis pit.

Vazen

Dat een kleurrijk boeket voor een goed gemoed zorgt, moeten we je niet meer vertellen. Nòg gelukkiger word je wanneer de bloemen in een kleurrijke vaas worden geschikt. Gekleurd glas is helemaal terug van weggeweest en oogt heerlijk vintage. Maar ook een vaas of bloempot uit bonte keramiek zorgen voor dat extra beetje vrolijkheid. Leuke tip: kies je bloemen met de kleur(en) van de vaas in je achterhoofd zodat één kleur duidelijk terugkomt. Dat vormt een mooi geheel en werkt rustgevend. Ook een boeket met bloemen in verschillende tinten van hetzelfde kleur zorgen tegelijk voor sereniteit en energie.

Kleine meubels

In een kleurfolie een knalrode bank aangekocht? Geweldig! Wie liever niet meteen een van de meest prominente meubelstukken uit z’n interieur in een felle kleur koopt, start met een aantal kleinere eyecatchers: een poef, kruk of bijzettafel bijvoorbeeld. Deze items nemen niet veel plaats in beslag en komen op die manier niet al te bombastisch over. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Je hebt vast wel een oude houten kruk in huis die je met een likje verf kan omtoveren tot een vrolijk accentstuk.

Spiegels

Ze zijn misschien niet meteen de eerste accessoires waaraan je zou denken bij ‘ meer kleur in huis,’ maar ook spiegels kunnen perfect hun steentje bijdragen tot een kleurrijk interieur. Een felgekleurd frame vind je zowel in opzichtige als subtiele exemplaren. Wil je nog een stapje verder gaan? Haal dan een spiegel met gekleurd spiegelglas in huis. In geometrische vormen ogen deze unieke spiegels enorm stijlvol en modern!

Tapijten

Kleur hoeft niet steeds op ooghoogte terug te komen. Leuke, kleurrijke tapijten werken de ruimte af en zorgen voor instant happiness. Een dessin met verschillende kleuren getuigt van creativiteit en geeft je de vrijheid om eindeloos te combineren met andere kleurrijke accessoires. Een minimalistisch tapijt, dat bestaat uit één kleur, zal op zijn beurt dan weer rustgevend werken en brengt balans in de ruimte. Saai? Allesbehalve!

Bron: 1. & 2. Fotografie en styling Fleur & Jessica, 3. Fotografie Jansje Klazinga, 4. Fotografie Barbara Kieboom, 5. Fotografie Marlous Snijder

nog meer: wooninspiratie