Anthurium: woonplant van de maand juni

Krachtige uitstraling, aantrekkelijk om te zien en tijdloos mooi: de Anthurium is het soort huisgenoot waar je nooit genoeg van krijgt!

plant

Stoer & stijlvol Anthurium

Onverminderd populair: de Anthurium, een luxe bloeiende potplant met heel veel blad. Mooi om te zien, makkelijk in de omgang en een prettige Zuid-Amerikaanse persoonlijkheid om over de vloer te hebben. Uniek is zijn authentieke uitstraling: of je interieursmaak nu klassiek is of juist modern, de Anthurium staat altijd alsof hij er hoort.

Eindeloos plezier

Er is keuze te over als het aankomt op anthuriums, die worden geleverd van kleine potmaat tot ministruik. Naast diverse soorten is er een enorme diversiteit in kleuren die gaan van rood, roze, paars, oranje, geel, wit tot groen. Wat alle anthuriums gemeen hebben, is dat ze veel waar voor hun geld bieden. Je hebt er een mooie, volle woonplant aan die er heel ‘design’ uitziet en lang mooi blijft.

Makkelijke plant

De Anthurium is een gemakkelijke plant die weinig onderhoud en verzorging nodig heeft. Het liefst staat hij op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De potkluit mag een beetje vochtig blijven. Als de plant te nat staat, is de grond zwart in plaats van bruin en kun je beter wat minderen met het gieten. Af en toe even mee onder de douche vindt ie fijn.

Steeds nieuwe bloemen

Als topper in houdbaarheid en doorbloeien is de Anthurium vrijwel niet te overtreffen: hij blíjft nieuwe bladeren en bloemen aanmaken. Kleurt het schutblad in de tweede bloei groen, dan is dat een teken dat de plant te donker staat of onvoldoende voeding krijgt. Gele bladeren en verdorde bloemen kun je weghalen. Glimt het schutblad mooi? Dan is de Anthurium helemaal tevreden.

P.S. Het gekleurde deel van de Anthurium wordt vaak aangezien voor de bloem, maar is eigenlijk het schutblad. De piepkleine bloemetjes zitten op de kolf die daar uitkomt.

Meer groentips voor je interieur? Ga naar mooiwatplantendoen.nl!

Tips, acties, groen doen:  check Twitter: @watplantendoen en Facebook: mooiwatplantendoen

nog meer: wooninspiratie