5x de kapstok heruitgevonden

Kapstokken zijn er in verschillende kleuren, materialen en maten. Traditioneel hangen we er (bad)jassen, sjaals en mutsen aan op, maar wist je dat je er nog veel meer mee kan? Dit zijn vijf ideeën om je kapstok net even anders aan te kleden.

1. In de keuken

Geen theedoeken of pannenlappen aan de muur maar ander keukengerei zoals houten lepels en planken. Van de muur naar de soepketel, ook een kruidentuiltje vindt z’n plekje aan de kapstok. Heb je al een leuk rek hangen, dan kan je zelf een kapstok maken door er enkele haakjes op te bevestigen.

2. In de kinderkamer

Na een heerlijke ravotsessie in de speelkamer geldt: opgeruimd staat netjes. Een lange kapstok – met een knipoog naar de schoolbanken – kleed je aan met stevige manden in plaats van jasjes en boekentassen. Wat je er uit haalt, steek je er na het speelplezier ook makkelijk weer in!

3. In de werkkamer

Een werkkamer is de plaats bij uitstek om je te focussen. Hier is orde en netheid dus van levensbelang. Een kapstok kan helpen om alles, letterlijk, op een rijtje te zetten. Dit leuke exemplaar maak je zelf met wat houten wasknijpers. Het stappenplan vind je alvast hier. Schilder alles in één kleur en hup, je hebt een handige kapstok! Draai hier en daar wat draden rond de knijpers om spullen aan vast te hangen, zo krijgt alles z’n eigen plekje.

 

4. In de woonkamer

Een kapstok kan in de woonkamer ook als uitstalrek dienen. Enkele leuke souvenirs van verre reizen of een simpele lamp geven die simpele balk extra karakter. Voeg nog een fotokader toe om het geheel een persoonlijke touch te geven.

5. In de tuin

Zo’n stevige kapstok misstaat ook niet in de tuin of op het terras. Tuiniersgerei heeft er z’n vaste plekje en ook bloemen krijgen een bredere kijk op de wereld door ze op ooghoogte te hangen. Ook zo verliefd op deze plantenhangers? Maak ze dan zelf dankzij dit stappenplan.

Bron: Beeld 1: vtwonen februari 2014, Fotografie Alexander van Berge en James Stokes, Styling Cleo Scheulderman | Beeld 3: vtwonen 13-2017, Fotografie Louis Lemaire/Insidehomepage, Styling Janneke Peters | Beeld 4: vtwonen 11-2017, Fotografie Dennis Brandsma, Styling Fietje Bruijn | Beeld 5: Fotografie 101 Woonideeën mei 2014

nog meer: wooninspiratie