3x decoratief groen in een minimalistisch interieur

De natuur in je interieur integreren, betekent niet per se dat je een opvallend grote kamerplant of een omvangrijk boeket in huis moet halen. Met enkele takjes uit de tuin of vondsten uit het bos kom je ook al heel ver. Zo laat je ze subtiel terugkomen in je minimalistische interieur.

1. Groen labo

Op het eerste zicht lijkt deze witte ruimte aangekleed met vliegende bloemsemtakken. Karaktervolle laboratoriumstandaarden met hun erlenmeyers krijgen in deze tafelsetting een tweede leven als vaas. Hoogstelige bloemen passen perfect in oude reageerbuizen die je op verschillende hoogtes kan zetten met een bijhorende klem.

2. Een per een

Een witte muur is een leeg canvas waarmee je aan de slag kan. Natuur vult al eeuwen de doeken, dus waarom ook niet jouw muren? Met een fijn touwtje en enkele kleine knijpers hang je bloemen een per een op, tot je een slinger krijgt van de gewenste lengte. Het touw zorgt ervoor dat ze lijken te zweven terwijl je ze laat drogen om achteraf te gebruiken. Twee vliegen in een klap en zó makkelijk om zelf te maken.

3. Hocus pocus

Het lijkt wel magie, glazen vazen die tegen een witte achtergrond of een raam verdwijnen. De takjes lijken te zweven, terwijl ze eigenlijk stevig ‘met de wortels op de grond blijven’. Een leuke mix van kruiken, karaffen en vazen laat toe om ook in planten-en bloemenkeuze creatief te zijn. Ga je het bos in voor wat decoratief groen? Ververs het water dan regelmatig, zo gaan de takken een  hele tijd mee.

Bron: 1. vtwonen 07-2017 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman 2. Fotografie Dorothee Dubois 3. Fotografie Marij Hessel

nog meer: wooninspiratie