Een aanwinst voor je urban jungle: de bananenplant

Ken je de bananenplant of Musa al? Met zijn enorme bladeren is het een echte tropische beauty én helpt hij je huis gezond te houden. Een echte aanwinst dus voor je urban jungle.

Bananenplant in huis

De bananenplant is een echte eyecatcher. Met zijn stoere bladeren en exotisch uiterlijk valt hij snel op. Geef hem een leuke plaats in je interieur en de ruimte fleurt meteen helemaal op. Leuk detail: aan een bananenplant groeien ook effectief bananen. Je moet wel het nodige geduld hebben, want het kan meer dan 3 jaar duren vooraleer je er een kan plukken. Daarnaast is deze plant gezond voor lichaam en geest, want hij helpt de lucht in de kamer te zuiveren.

De bananenplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië en Australië, maar intussen vind je ze overal. De meest voorkomende varianten van de bananenplant zijn de Musa ‘Dwarf Cavendish’ en de Musa ‘Tropicana’. Door hun formaat zijn deze varianten geschikt voor in de woonkamer.

Verzorging

Je zoekt het best een plekje bij het raam voor jouw nieuwe groene vriend, want hij is gek op zonlicht en water. Geef hem 2 keer per week water, zeker in de zomer! TIP: bevochtig de bladeren af en toe met een plantenspuit. Omdat deze plant snel groeit, kan je hem maar beter regelmatig plantenvoeding geven. Als je hem goed verzorgt, ontrolt er elke week een nieuw blad. Wanneer het oude blad onderaan de plant afsterft, mag je die verwijderen. Heeft jouw Musa de leeftijd van 2 jaar al bereikt? Dan kan je hem best verpotten naar een ruimere pot als je wil dat hij door blijft groeien én als je bananen wil kweken.

Combineer met rieten meubels en hout om je eigen urban jungle te creëren in huis.

Beeld: IKEA

nog meer: wooninspiratie