5x kurken accessoires voor een warm interieur

In een interieur dat voornamelijk bestaat uit natuurlijke tinten, mag kurk niet ontbreken. Enkele subtiele items kunnen al een leuke touch geven. Wist je trouwens dat kurk ecologisch en duurzaam is? Wij sommen de leukste 5 accessoires uit kurk voor je op.

1. Lamp

Deze staanlamp lijkt op het eerste zicht weg te vallen doordat de poten dezelfde kleur hebben als de muur erachter, maar dankzij de kurken lampenkap is niets minder waar. De mix van materialen zorgt net voor balans. Wie goed kijkt, ziet ook kurk terugkomen in de accessoires en de planken in de kast. Zelf maken? Hier vind je het stappenplan.

2. Spiegel

Ben jij een vergeetkous die een kattebelletje wel kan gebruiken? Of vind je het gewoon leuk om overal in huis foto’s op te hangen? Deze spiegel met kurken rand kan je ook gebruiken als prikbord om foto’s, quotes of lijstjes op te hangen. Bovendien staat hij heel erg stijlvol in een Scandinavisch of minimalistisch interieur. Maak dit onmisbare hebbeding zelf met dit stappenplan.

3. Prikborden

Deze leuke prikborden vind je terug in je keukenkast. Hang de kurken onderzetters op aan de muur in een patroon of maak er een nonchalante wirwar van met verschillende groottes. Je maakt er zo een leuk moodboard van. Hoe je te werk gaat? Bekijk hier het stappenplan.

4. Vazen

Minimalistisch groen? Check. Simpele maar originele vazen? Dubbel check. Een mix van glazen vazen, van fijn tot fors, tover je zo om tot een samenhorend geheel. Magie? Nee hoor, je hebt enkel een stuk zelfklevende kurk nodig. Snijd de stroken op de gewenste breedte en lengte af. Plak ze rond de vaas en klaar!

5. Warme voeten

Een tapijtje naast je bed, zorgt ervoor dat je nooit koude voeten hebt bij het opstaan. Er bestaan hopen leuke tapijten, maar jij wil vast en zeker een origineel exemplaar. Een eigen kurken tapijt is zo gepiept. Hier wordt een rol van 50cm breed en 8 meter lang gebruikt. Deze zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Snijd het stuk af op de gewenste lengte et voilà: nooit meer koude voeten!

Bron: Fotografie Bart Brussee | Styling Marlies Does

nog meer: wooninspiratie