5 DIY’s om jouw tuin klaar te maken voor het mooie weer

Handig of niet, met deze 5 DIY’s voor de tuin haal jij de klusser in jezelf naar boven. En het is er nu de ideale tijd voor! Je hebt namelijk geen werkplaats nodig voor deze zelfmakers, dat kan ook gewoon buiten. Plof neer op een stoere tuinbank en berg al je tuingereedschap op in een home made kast: met deze 5 DIY’s geniet je nog meer van de tuin.

vtwonen 06-2020 | DIY zomers ligbed in tuin met parasol

DIY zomers ligbed

De kers op elke tuin, zo’n ligbed dat uitnodigt tot loungen. Een favoriet, want alleen al ernaar kijken geeft relaxte vibes. En is dat niet wat je wilt van een buitenplek? Heerlijk genieten van het zonnetje op dit zomerse ligbed. Bekijk de werkbeschrijving van het DIY ligbed.

Handige tuinkast

Met wat simpele aanpassingen maak je van een tuinkast een geordende opbergplek voor al je tuinspullen. Handig en overzichtelijk, zowel buiten als in de schuur! Nooit meer een hark of schep kwijt en ook de ongebruikte tuinaarde staat goed droog. Haal alles uit je DIY tuinkast, met dit 12-stappenplan.

LEES OOK
Koken in de tuin met deze buitenkeuken

DIY tuinbank met opbergvakken

Tuinkussens, plantenpotten… In een kleine tuin kun je best wat extra bergplek gebruiken. Alle loze ruimtes zijn dan waardevol, óók die onder je buitenbank: ideaal voor de montage van een handige opbergbak. Ga aan de slag met dit zelfmaakidee!

DIY stoere tuinbank

Als je de tuin piekfijn wilt stylen, mag een tuinbank natuurlijk niet ontbreken. Loungen met vrienden, lezend genieten van de zon of stiekem wegdromen naar verre oorden: daar is deze stoere tuinbank allemaal voor gemaakt. En niet geheel onbelangrijk, het is een plaatje om naar te kijken. Je maakt hem natuurlijk zelf!

DIY tuintafel

Aan deze flinke tuintafel kunnen met gemak acht mensen zitten. En met een beetje indikken op het bankje zelfs nog meer. Door het slimme ontwerp oogt de tafel stevig en zwaar, terwijl hij eigenlijk heel slank is. Dit is een tafel uit de categorie: als ie staat, dan staat ie. Dat betekent handen uit de mouwen en aan de slag met deze tuintafel

Moois voor de tuin shoppen…

Lees ook

nog meer: wooninspiratie