DIY buitenleven: 5x tips om van te smullen (letterlijk en figuurlijk)

De zomer staat voor lekker buiten leven: barbecuen, koken in de buitenkeuken, genieten van het eten aan een mooie buitentafel en onbeperkt ijsjes eten. De zomer staat ook voor vrije dagen. Tijd waarin je jezelf kunt vermaken met een leuke do-it-yourself. Of het nou om buitentafels, keukens, servies of ijsjes gaat: deze DIY’s voor het buitenleven zijn om van te smullen.

vtwonen zomerboek 08-2020 | galiameloensorbet op een hoorntje I DIY buitenleven

1. Huisgemaakt ijs

We trappen de lijst af met een DIY waar je smaakpupillen om staan te springen: twee heerlijke ijsjes om zelf te maken. Broeierige zomerdagen vragen om ijs. Op een simpel stokje of uit een classy coupe, dat maakt niet uit. Als het maar ijs- en ijskoud is. Daarom coole tools, tips en ijsrecepten van Marleen Visser, de schrijfster van het boek IJs om thuis te bereiden.

2. Buiten koken in elk weer

Lekker de hele zomer buiten vertoeven! Want met zo’n complete en luxe buitenkeuken hoef je gewoon niet meer naar binnen. Hij heeft genoeg lades en kastjes voor alle voorraad en keukengerei, er is volop snij- en aflegruimte op het blad en door het afdak blijft alles droog tijdens een frisse zomerbui. Enne… je kunt die luxe buitenkeuken gewoon zelf maken.

LEES OOK
DIY’s voor een zomers tuinfeest

3. Robuuste tuintafel

Hoe groot of klein de tuin ook is, deze tafel past altijd. Maak ’m op maat en voortaan worden lunch en diner buiten geserveerd. De dichte poten lopen iets terug, waardoor ook aan de kopse kanten zitplekken ontstaan. Bekijk hier hoe je de robuuste tuintafel maakt.

4. Smullen zonder morsen

Geen tijd of zin om de tafel uitgebreid te dekken? Dan is deze placemat een mooie optie uit onze serie DIY buitenleven. Omdat hij extra groot is, kun je er veel op kwijt, van theepot en bord tot kom. Je maakt een matchende set placemats makkelijk met verschillende lappen stof.

LEES OOK
4 DIY-ideeën met groen

5. Hier kun je alles op kwijt…

Met dit DIY keukenblok heb je eindelijk een plek om alle kommen, barbecuegerei en ander keukenspul in op te bergen. Dat ruimt lekker op én scheelt eindeloos van binnen naar buiten lopen. Zo maak je het keukenblok zelf. Enjoy de DIY buitenleven!

Spullen om van te smullen…

nog meer: wooninspiratie