5 unieke ideeën voor spiegels in huis

Spiegels zijn (meestal) onze grote vriend. Handig om in te kijken, maar ook mooi om mee te decoreren. Groot, klein, vierkant, rond: er bestaan oneindig veel soorten spiegels. Daarom geven we jou vijf unieke ideeën om spiegels toe te voegen aan je interieur.

Met z’n allen aan de wand

Hang een verzameling van meerdere kleine spiegels aan de wand. Rond, vierkant, modern, antiek: alles mag! Juist de combinatie van verschillende soorten stijlen en kleuren maakt het een kunstwerk voor aan de muur. Ook erg handig als je met meerdere mensen woont, want zo kan iedereen tegelijkertijd in de spiegel kijken.

XL spiegel

Heb je niet zo’n groot huis, maar wil je wel ruimte creëren? Plaats dan een XL spiegel aan de muur. Spannend? Ja! Maar het is de perfecte manier om die saaie muur op te vullen. De ruimte waarin hij staat lijkt hierdoor vele malen groter.

Spiegel en kapstok in één

Deze kapstopspiegel van Leitmotiv is een handige oplossing voor in de gang. Kun je net voordat je de deur uitvliegt nog even in de spiegel kijken. Bovendien is deze kapstok en spiegel in één voorzien van een handig opbergbakje voor sleutels en portemonnees.

Een retro muur

Geef je interieur een retro twist met deze tv-spiegel van Design Letters. Het ontwerp is geïnspireerd op een vintage beeldbuis en de kleur turquoise geeft de spiegel een speels karakter. Hij is klein, fijn en past daardoor in vrijwel ieder interieur. Door de handige antenne kun je hem gemakkelijk ophangen. Hang er meerdere naast elkaar of houd het simpel en kies voor slechts één spiegel.

Mini en maxi

Creëer een speels effect door twee dezelfde spiegels op te hangen in een klein- en een groot formaat. Deze leatherlook hangspiegels geven je interieur een stoere uitstraling.

Tip! Bekijk hier alle spiegels.

De mooiste spiegels

Wandspiegel van Clayre & Eef, Niko spiegel rond van LaForma, Porter spiegel hout van LaForma, spiegel van Zuiver, Nanne spiegel van Casa Vivante, spiegel bamboe van &k amsterdam, spiegel Bloomingville, Reflector rechthoek spiegel van Figr1 en spiegel sparrenhout van Mica Decorations.

Bron: 1. vtwonen – 2. vtwonen juli 2013 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman – 3. Leitmotiv – 4. Design Letters – 5. Gubi

nog meer: