Zo maak je ook thuis van Pasen een feestje

Het is even niet anders: ook met Pasen zijn we aan huis gekluisterd. Gelukkig zijn er veel manieren om het ultieme paasgevoel in huis te halen. Van een mooie, glazen vaas met bloesemtakken tot een feestelijk gedekte tafel: wij hebben een aantal ideeën verzameld om de paasdagen – naar omstandigheden – heerlijk door te komen.

vtwonen | vrolijk Pasen in huis

Bloesemtakken

Paastakken mogen wat ons betreft niet ontbreken in een fris voorjaarshuis. Koop ze bij de bloemist of sprokkel ze zelf uit de tuin. Stop ze in een vaas en versier de takken met glazen eitjes of houten hangers. Een pastelkleurige vaas geeft bijvoorbeeld meteen de juiste sfeer op tafel.

vtwonen | vrolijk Pasen in huis
vtwonen | vrolijk Pasen in huis

Mix en match: pasteltinten

Met accessoires in lichte pastelkleuren geef je je huis op een subtiele manier kleur. Mix en match tinten als zachtroze, groen en ijsblauw en combineer het palet met natuurlijke materialen zoals rotan en hout. Ben je bang dat een pastel kleurpalet te zoet of romantisch wordt? Combineer de pastelkleuren dan met strakke lijnen, felle kleuren en een frisse basis.

Mooi gedekte tafel

De paasbrunch met vrienden en familie laten we dit jaar helaas aan ons voorbijgaan. Desalniettemin kun je de tafel mooi dekken. Hierbij vormt mooi tafellinnen de basis. Kies gerust voor een wat groter exemplaar. Een tafelkleed mag best een beetje op de grond hangen, dat staat juist extra feestelijk. Dek de tafel met een mix van kandelaren, servetten en stijlvolle borden, bestek en wijnglazen.

Creatief met porseleinverf

Ben je uitgekeken op je eigen servies? Geef je servies een kleur met porseleinverf, of schrijf er je favoriete tekst op. Zo geef je het servies binnen een mum van tijd een persoonlijke touch. Zet je handbeschilderde servies op de paastafel, hang het aan de muur of geef een bordje cadeau aan iemand die het goed kan gebruiken.

vtwonen | vrolijk Pasen in huis

Lekker kleien

Wil je een cadeautje bijzonder verpakken? Of nog wat decoratie voor op de feesttafel erbij? Met klei kun je binnen een mum van tijd van alles maken. Lees alles over deze DIY met klei.

Shop in de stijl van…

nog meer: wooninspiratie