4x woonidee: zo style je trendkleur bruin

Langzaam maar zeker wint de kleur bruin terrein aan terrein. Sterker nog: bruin wordt vaak het nieuwe zwart genoemd. Niet zo gek, aangezien bruin óók een statement maakt, maar minder heftig overkomt en een warm karakter heeft. Neem maar eens een kijkje bij Viola, die veel rijke bruintinten in huis heeft. Zo style je trendkleur bruin!

vtwonen 08-2021 | bruine lambrisering voor de houten eettafel, met een bruin vloerkleed op de grond
Witte vaas Lindform, droogbloemen Wish, werkbank cadeau gekregen. Zitmeubels en uit het ouderlijk huis, Viola’s studententijd en tweedehands. Schilderij zelfgemaakt. Kleden en wandkleden tweedehands. Matte muurverf kleur Chocolate van Praxis. Overig tweedehands, van onder andere Kringloop Scheveningen.
vtwonen 08-2021 | bruin wandkleed met details in de hal
Naast de trap die naar het atelier leidt, hangt een tweedehands wandkleed.

1. Tweede dimensie

De bruin geverfde lambrisering krijgt een extra dimensie als je kunstwerken of decoraties over de scheidslijn laat steken. Dat zorgt voor diepte. Helemáál door ze in dezelfde kleurfamilie te houden. Denk ook qua materialen in contrasten, zoals ruw versus glad. En vergeet de glim en glans niet. Een zweem van glamour vormt een mooi contrast met het aardse bruin.

2. Trendkleur bruin

Al zijn wij nog zó fan van bruin, het kán soms somber ogen. Hoe je ervoor zorgt dat het geen somber geheel wordt? Door bruin te doseren én te combineren, en dat geldt voor zowel meubels als vloer en muren. Trouwens… bruin met bruin mixen mag ook! Kies dan voor ton-sur-ton tinten, van zand tot chocolade. Dan ontstaat vanzelf diepte.

LEES OOK
Dit is waarom een jute tapijt zich overal thuisvoelt

vtwonen 08-2021 | bruine bank in de woonkamer met een zigzag vloerkleed en kachel
Plywood kruk onder tafel Woodchuck, kleed Karwei. Ronde schilderijen op kurk eigen werk. Glazen vaas Hema. Overig vintage of geërfd.
vtwonen 08-2021 | houten dressoir met houten tafel
Vintage kast van zus gekregen, lamp Puck van Karwei, theepot Kinta, kunstwerk van oog op metaal eigen werk, overig tweedehands. Deense meubels van onder andere Tony’s Garage Sale.

3. Woonkamerhack

De kachelbuis krijgt gezelschap van bruine decoraties op verschillende hoogtes. Een toptruc om de hoge witte muur meer bij de kamer te betrekken.

4. Hout

Sommige houtsoorten hebben een rossige ondertoon, andere neigen meer naar geel. Verschillende soorten mixen lukt het best als je erop let dat ze min of meer in dezelfde kleurfamilie passen. 

LEES OOK
Dit zijn de meest gebruikte houtsoorten en hun effect

nog meer: wooninspiratie