4x woonidee: studio-appartement met slimme kinderkamer

Samen met je vierjarige dochter verhuizen naar een studio-appartement kan een flinke uitdaging zijn. Toch weet Elisa van de 42 m² studio in Helsinki een knus geheel te maken. En dat mét slimme kinderkamer.

vtwonen special tiny houses | slimme kinderkamer met ingebouwde hoogslaper kinderbed
vtwonen special tiny houses | ronde tafel in deuropening
Tafel Jotex. Artek-stoel vintage. Betonraster van een bouwplaats als wandrek. Vaas Marimekko.Webbingkast Ikea.

1. Slimme kinderkamer

Boven de inloopkast op maat maakte Elisa een hoogslaper voor dochter Cecilia, afgeschermd met een lattenwand. ‘Gebaseerd op de roomdividers in huizen uit de jaren zeventig.’ Onder de hoogslaper is ruimte genoeg voor Cecilia’s kasten.

2. Ronde tafel

Hoe minder bewegingsruimte, hoe fijner het is als je makkelijk om de meubels heen kunt bewegen. Een ronde tafel kan dan zelfs prima naast een deuropening staan. Door de ronde vormen oogt het minder massief.

vtwonen special tiny houses | keukenkast met kraan in kast
Keuken met inschuifdeuren op maat gemaakt door Blau Interior, geverfd in kleur ON.00.76 van Flexa. De houten vloer is wit geverfd
vtwonen special tiny houses | kleine kasten van hout aan de muur
Wandnissen Casa Stockmann.

3. XXL-keukenkasten

Niet alleen de gootsteen, maar ook de koelkast (hoge deur links), vaatwasser en wasmachine zitten hier verborgen. De hoge deur rechts is de bezemkast. Alle keukenkasten hebben een binnenkast, zodat de deuren helemaal weggeschoven kunnen worden in de tussenruimte. Extra handig: verschillende kasten zijn uitgerust met usb-opladers en stopcontacten.

4. Verzonken kastje

Voor deze houten vakken zaagde Elisa gaten in de tussenmuur van gipsplaat, zodat ze erin verzonken konden worden. De buitenrand verfde ze met de muur mee.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een kleine loft in Helsinki met slimme opbergtrucs

nog meer: wooninspiratie