4x woonidee: schilderijen in huis

Kunst is dé manier om je eigen karakter in het interieur te uiten. Want met zo veel verschillende stijlen, kunstenaars en smaken zit er voor ieder wel wat tussen. Michel en Charlotte zijn creatieve meesters hebben een huis vol (zelfgemaakte!) schilderijen. Hoe je kunstwerken tot hun recht kunt laten komen? Kijk de kunst bij ze af met deze 4 tips.

vtwonen 04-2021 | donkere muur met weinig schilderijen
Muurverf Real Grey van Flexa. Hanglampen en kaartenrek Marktplaats. Houten kast La Folie Antiek. Plantenbak en bank waren cadeaus, de tafel is eigen ontwerp. Stoelen en krukje Pastoe. Vazen van Hella Jongerius voor Ikea (roze) en Action.
vtwonen 04-2021 | roze kunstwerk op het aanrecht
Keuken Ikea, fronten door Koak design. Marmoleumvloer Walton van Forbo vloeren. Kunstwerk Joe Webb Art Embrace.

1. Donkere muur

Een muur in een donkere kleur heeft voor het oog vaak minder schilderijen, spiegels of andere accessoires ‘nodig’ dan een witte muur. Daarnaast vallen kunstwerken extra op voor een donkere achtergrond. Musea weten dit als geen ander. Let maar eens op hoe vaak je tijdens een museumbezoek donkere muren tegenkomt.

2. Losse lijsten

Lijsten hoeven heus niet altijd aan de muur te hangen. Op een kast of zelfs op de grond kunnen ze net zo goed tot hun recht komen. Zo hebben Michel en Charlotte een lijst op het aanrecht staan.

LEES OOK
De 6 beste plekken om betaalbare kunst te scoren

vtwonen 04-2021 | zelfgemaakt hoofdbord met kunst
Muurkleur Ral 9010. Hanglamp en bed Ikea. Ombouw hoofdbord en tekeningen boven bed eigen ontwerp. Zigeunerschilderijen rommelmarkt, houten stoel antiekwinkel. Lampjes Barefoot van Leitmotiv. Kussens zelfgemaakt, sprei uit Portugal. Marmoleumvloer Walton van Forbo vloeren. Gordijnen Hema.
vtwonen 04-2021 | twee schilderijen op de muur met beeld van rode Bulldog
Muurverf Real Grey van Flexa. Schilderijen eigen ontwerp. Bank was een cadeau, de tafel is eigen ontwerp. Stoelen Pastoe. Theepotje kringloopwinkel, marmeren plaatje Sissy-Boy, porseleinen kopjes Henk Wolvers. Rood kunstwerk van hond is een Engelse Bulldog Ceasor.

3. DIY hoofdbord

Hoofdbord nodig bij het bed? Online zijn er allerlei variaties te bestellen, maar zelf maken is net zo makkelijk. Bijvoorbeeld van underlayment. Heb je meteen een plek om lijsten te plaatsen. Ook zelf een hoofdbord maken? Bekijk hier de DIY opties.

4. Kunst is kunst

Late voorjaarskriebels, maar geen zin om de boel volop overhoop te gooien? Switch dan eens een kleed of vervang de inhoud van je lijsten. Betaalbare en unieke kunstwerken ontdek je via Affordable Art Fair, Etsy of vyoo.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een licht hoekhuis in Vught

nog meer: wooninspiratie