Een kruidenierskast als wastafelmeubel en 3 andere woonideeën voor een knus huis

Kopenhagen, stad van kleurrijke havenhuizen, nieuwe modetrends én design. Dit is de locatie van het huis van Josephine en Mads. Hun houten huis met tuin van 277 m² verbouwden ze tot een extreem knusse plek. 4x woonidee om net zo’n knus huis als Josephine in Kopenhagen te creëren.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | bedstee houten wand met opbergruimte eronder
Bedstee gemaakt van oude deuren en hergebruikte ramen door Woodooman. Plank zelfgemaakt. Lamp Leben CPH. Dromenvanger Klodshans. Overig onbekend.
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | groene deur met een stoel en planten aan de wand
Houten kastjes aan de muur gemaakt bij een timmercursus. Stoel en stoelkussen erfstuk. Wandversiering foto’s van reizen en kunst van een galerie in Ebeltoft. Oud raam Klassiske Vinduer. Groene deur afkomstig van Copenhagen Academy of Music. Overig onbekend.

1. Fijne bedstee

Kun je alleen een bed kwijt in de kleinste kamer? Maak er dan – heel knus – een bedstee van. Creëer daaronder extra opbergruimte, voor dat vierseizoenendekbed bijvoorbeeld, of een set extra kussens.

2. Doorkijkje maken

Supersfeervol: een oud, verweerd raamkozijn dat een tweede leven krijgt als doorkijkje in een niet-dragende muur. Je krijgt er zichtlijnen door en het zorgt ook nog eens voor extra lichtinval.

LEES OOK
4x woonidee: creëer rust met natuurlijke elementen

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | verschillende planten op de vensterbank
vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | houten keuken met gouden kraan
Het wastafelmeubel is een oude kast uit een kruidenierswinkel, gevonden op een rommelmarkt. Aanrecht gemaakt van oude vloerdelen, messing gootsteen en kraan online gevonden in Italië. Restant antieke vloertegels uit Egypte via Genbyg. Spiegel Ikea. Overig onbekend.

3. Veel planten

Een goedkope manier om je huis knusser te maken, is door overal planten neer te zette. Ook leuk: een schilderijwand maken. Unieke vondsten, zoals je veel in en om het huis van Josephine en Mads terugziet, zorgen voor sfeer en eigenheid. Speuren loont voor een knus huis! 

4. Kruidenierskast in badkamer

Een oude houten kruidenierskast als wastafelmeubel is duurzaam én geeft karakter aan die veelal witte (en saaie…) badkamer.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een houten huis in Kopenhagen

nog meer: wooninspiratie