4x woonidee: creëer een tropische sfeer in huis

Verse bloemen, plantdessins en héél veel groen zorgen voor een tropische sfeer in huis. Precies weten hoe je deze sfeer creëert zonder de eenheid in huis te verliezen? We kijken de kunst af bij Evy en Sjoerd in Amsterdam, die deze fleurige stijl perfect wisten toe te passen.

Bank Blooming Interior. Kussens Vanilla Fly, lamp BePureHome. Kunstwerk zelfgemaakt.

1. Héél veel groen

Begin met het kopen van een heleboel planten voor een frisse tropische sfeer. Houd rekening met de ruimte: XL-planten zijn prachtig, maar simpelweg te groot voor kleine kamers. Maak een mix van planten in verschillende formaten en varieer in bladvorm en -kleur. Zet de planten in groepen bij elkaar en creëer eenheid met potten in dezelfde vorm en kleurenfamilie.

2. Bloemen

Bloemen maken de boel vrolijk en brengen een huis tot leven: met een prachtig vers boeket op tafel heeft de ruimte niet veel meer nodig. Geen groene vingers? Investeer dan net als Evy in een paar ‘net echte’ kunstbloemen. In een grote vaas staan ze nét zo fleurig als echte bloemen en je hebt er geen omkijken naar. De mooiste vazen vind je hier.

Plafondlamp BePureHome. Terracotta kleed, glas en handdoek Zara Home. Kruk, pot en eucalyptuskunstplant Blooming Interior. Spiegel van Evy’s ouders. Herkomst overige onbekend.

3. Persoonlijke touch

De badkamer kan in een huurhuis of -appartement vaak heel basic zijn. Met een opvallende spiegel, zachte badmat en andere accessoires wordt het toch een persoonlijke ruimte. Om het junglegevoel ook in de badkamer terug te laten komen, zet je op een kruk of de rand van het bad een aantal planten. En wanneer de ruimte te vochtig is voor echte planten, doen een paar kunstvarianten het hier prima!

4. Groene make-over

Geef ook de muren een groene make-over om de tropische sfeer in huis te versterken. Met behang kan het nooit wild genoeg. Kies voor een print met uitbundige bloemen, een verzameling paradijsvogels of bladeren in ingetogen groentinten. Liever wat rustiger? Geef de muur een effen tint en fleur ‘m op met een prachtig schilderij, een exotische poster of een ingelijst stuk behang.

nog meer: wooninspiratie