4x uitstallen en opruimen

Het Haarlemse herenhuis van Hanne en Pieter staat bol van de contrasten. Licht staat tegenover donker en uitgestalde prullaria staan tegenover een verbod op rommel. Vind jij dit ook zo mooi gedaan? Kijk en leer!

1. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Met veel kastruimte kun je alles wegstoppen wat je niet wil zien en zo de items die je wil benadrukken laten stralen. Hanne heeft bijvoorbeeld van haar hele kookeiland kastruimte gemaakt en overal in huis grote, vaak vintage, kasten neergezet.

2. Licht en donker

Door haar muren donker te schilderen kwamen de lichte en witte meubels beter tot hun recht, een contrast dat Hanne’s interieur spannender maakte. Door voor een licht-donker kleurencontrast te kiezen kun je spelen met waar je de nadruk op wil leggen. Als je hier vervolgens kleine kleurelementen aan toevoegt krijgt het rustige geheel een vrolijk randje. Hanne heeft dit principe effectief in haar slaapkamer toegepast. Hoe ze dat heeft gedaan zie je hier.

3. Stillevens

Maak een interieur écht persoonlijk door overal stillevens te creëren en items uit te stallen. Hanne heeft bijvoorbeeld door haar hele huis planken laten inbouwen, glazen bakjes op tafels staan en metalen frames aan de muren bevestigd waarin en waarop voorwerpen van allerlei formaten worden tentoongesteld. Zo word je overal in huis aan speciale momenten of mooie reizen herinnerd.

glazen bakje waarin waardevolle items worden uitgestald

groepje cactussen bij elkaar

4. Planten crew

Planten zorgen voor een serene sfeer en schonere lucht in huis, daarom geldt hier more is more. Hanne vindt planten die alleen staan er ook minder gezellig uitzien. Zet een groep verschillende planten bij elkaar om een groen statement te maken.

nog meer: wooninspiratie