4 tips om je slag te slaan op de rommelmarkt

Wie weekend zegt, zegt rommelmarkten. En al helemaal in het voorjaar. En zeg nu zelf, wat is er leuker dan kuieren op een vlooienmark bij de eerste zonnestralen? Klaar voor de volgende zoektocht? Met onze tips in het achterhoofd sla je alvast nooit meer een uniek stuk mis.

1. Research

Doe op voorhand wat inspiratie op. Het is altijd goed om een aantal stukken in je achterhoofd te houden die je misschien wil scoren op de rommelmarkt. Op die manier zal je sneller een product detecteren wanneer het tussen andere items staat. Wie weet vindt je een stuk dat gelijkaardig is aan jouw droomstuk en met wat meer geluk vind je net datgene waar je naar op zoek was. Maar laat dat niet in de weg staan van spontane aankopen, je weet echter nooit wat je tegen kan komen.

2. Vroege vogel

Wie de mooiste stukken wil scoren, zal vroeg uit de veren moeten. Echte speurneuzen gaan vroeg op pad om het beste van het beste te vinden. Vaak is het ’s ochtends rustiger dan op de middag of in de namiddag. Ga je later op de dag, dan is de kans groot dat heel wat van het moois al verkocht is.

3. Controleer

Je mag dan nog zo verliefd zijn op die schat die je hebt gevonden, controleer altijd in welke staat het voorwerp is. In alle euforie zou je er wel eens naast kunnen kijken, maar het is niet onoverkomelijk dat producten schade hebben opgelopen door gebruik. Spreken we van kleine schade, dan kan je afdingen. Is het item van een bepaald merk? Kijk dan zeker ook het label na.

4. Afdingen

Als er een grote regel is op een vlooienmarkt, dan is het wel afdingen. Het lijkt misschien onwennig in het begin maar niets geeft zoveel voldoening als een echte interieurschat tegen een lage prijs op de kop tikken. Tip: combineer meerdere producten en sluit een deal met de verkoper. Meer voor minder!

Bron: Fotografie Anne Heijmans

nog meer: wooninspiratie