3x exotisch uit eten in Brussel

Zin om de internationale keuken te ontdekken? Onze hoofdstad telt tal van adresjes waar je een stukje van de wereld op je bord krijgt. Mexicaans, Japans of gewoon een beetje van alles: wat kies jij?

Food District

Sinds augustus vind je in winkelcentrum City 2 – dat momenteel volop wordt gerenoveerd – de pop-up foodmarket Food District. Nog tot eind mei 2019 kan je hier terecht voor vers, kwalitatief eten geïnspireerd door keukens van over heel de wereld. Food District telt 200 zitplaats en zeven toonbanken met elk een ander aanbod. Er is de Italiaanse Pizza Club waar je een eigen pizza kan samenstellen, de Aziatische Asian Street (Wok! Noedels! Ramen!), maar ook de Sub & Co waar je terecht kan voor hotdogs, bagels, croques en nog veel meer broodbereidingen. Liever wat minder exotisch? Dan is er ook de Fresh Box voor slaatjes, de Chicken Republic voor kip aan ’t spit en de Point Bar voor een lekker ontbijt. Wie nog zin heeft in een toetje, kan aanschuiven bij de Sweet Corner.

Praktische info:
Nieuwstraat 123, 1000 Brussel. Open: maandag tot zondag: 8u – 19u.
Meer info via www.food-district.be

Ancho

In het hart van de bekende Louizawijk vind je restaurant Ancho, genoemd naar de zachte Mexicaanse peper. Geen wonder dus dat het interieur baadt in warme groen- en oktertinten: de typische kleuren van deze chilipeper. Bij Ancho geen vette taco’s, supermarktsauzen en slecht bereide guacamole, maar gezonde, huisbereide gerechten op basis van verse ingrediënten. Het vlees wordt op traditionele wijze bereid, vaak op lage temperatuur en met de hand verscheurd. De kaart is uitgebreid, héél uitgebreid. Van burrito’s over tacos, nachos en ceviche tot chili con carne: alle toppers uit de Mexicaanse keuken passeren hier de revue. Wie niet kan kiezen stelt gewoon zelf een gerecht samen. Eerst kies je de basis, dan de garnituur, saus en toppings. Oh, en hadden we al verteld over de verrukkelijke cocktails en uitgebreide bierkaart? Salud!

Praktische info:
Jourdanstraat 14, 1050 Elsene. Open: maandag tot zondag: 11u30 – 14u30 en 18u – 22u, zaterdag: 11u30 – 22u.
Meer info via www.ancho.be

Sanzaru

Broers Cédric en Maxime laten je in Sanzaru kennismaken met een wel heel bijzondere keuken: Nikkei, een kruisbestuiving tussen Japan en Peru. Die ontstond in de 19e eeuw, toen Japanse arbeiders in Peru aan de spoorwegen kwamen werken. Bij Sanzaru staan dus bijzondere combinaties op het menu. Ceviche van zalm gemarineerd in sake, edamame met jalapeño en teriyaki van varken met aardappelpuree om er maar een paar op te noemen. Allesbehalve alledaags, maar zeker het ontdekken waard. Ook het interieur van Sanzaru – met de bijzondere muurschilderingen, koperen stoelen en koningsblauwe zitbanken – is trouwens een pareltje. En de naam? Die verwijst naar de drie wijze aapjes Horen, Zien en Zwijgen. Iets wat ons alvast niet lukte na het ontdekken van deze plek.

Praktische info:
Tervurenlaan 292, 1150 Brussel. Open: dinsdag tot zaterdag: 12u – 14u en 19u – 22u.
Meer info via www.sanzaru.be

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie