Cocktailbar The Pharmacy nu ook in Antwerpen 

The Pharmacy, de bekende speakeasy bar in Knokke van cocktailvirtuoze Hannah Van Ongevalle, opent nu ook een tweede filiaal in het Antwerpse Park Den Brandt.

In 2014 verkozen tot beste bartender ter wereld, een vaste plek in de top tien van de wereldranglijst van beste bartenders, een trofee van Best Bar op zak … Met Hannah Van Ongevalle kan je gerust aan namedropping doen. De 31-jarige richtte in 2013 met haar vader de ondertussen bekende ‘speakeasy’ cocktailbar The Pharmacy op in Knokke. Nu is het tijd voor een vervolg in Antwerpen.

Familie en innovatie

Hannah vormt voor dit nieuwe project opnieuw een tandem met haar vader. Familie is één van de stokpaardjes van de Van Ongevalle’s. Ook broer en zus zitten mee in de zaak. Naast familie is innovatie een constante in het gezin. The Pharmacy brengt een resem klassieke cocktails, aangevuld met vernieuwende recepturen. Daarvoor gaan ze de mosterd halen in het buitenland. Samenstellingen die daar scoren, pikken ze op en proberen ze uit bij The Pharmacy. Zo bedacht Hannah onlangs nog een cocktail met geranium en paardenbloem.

Conversation starters

Opmerkelijke smaakcombinaties zat dus. Zelfs de menukaarten zijn opmerkelijk. Ze staan vol weetjes. Dat mensen met blauwe ogen veruit het beste kunnen drinken, bijvoorbeeld. Of dat geiten verschillende accenten hebben. Met zulke knowhow maak je gegarandeerd het verschil aan de bar. Of als dat geen conversation starter is, kan je het ook over het interieur hebben: donker, weelderig, een tikje gloomy … Een mengelmoes van chesterfield zetels, pauwenpluimen, Perzische tapijten, vintage vondsten en impressionante lusters. De neonlamp aan de muur vat ons gevoel samen: LOVE!

Wist-je-dat

Hannah heeft ook een eigen cocktailboek en maakte voor culinaire zender Njam! een achtdelige televisiereeks rond cocktails. In gerenommeerde restaurants als Pure C en The Jane mocht ze het personeel een professionele cocktailcursus geven.

Praktische info

The Pharmacy, Park Den Brandt, Beukenlaan 12, Antwerpen
Openingsuren: Zondag tot donderdag van 17u tot middernacht. Vrijdag en zaterdag van 17u tot 1u30.

Bron: Tekst Isa Naeyaert | Fotografie Nicolas Legein

nog meer: wooninspiratie