Fraîche van de pers: de nieuwste interieurtrends gespot door vtwonen op Maison&Objet in Parijs

Gewapend met mondkapjes – want die zijn op de eindbestemming nog verplicht – camera’s en comfy sneakers heeft de redactie van vtwonen de trein naar Parijs genomen. Niet voor pain au chocolat en de Eiffeltoren, maar om alle hallen van Maison&Objet te doorkruisen, dé interieur- en lifestylebeurs. Een verslag van de meest opvallende trends en ander moois om je aan te vergapen.

Wat is Maison&Objet?

Net buiten Parijs vindt twee keer per jaar hét event voor interieurliefhebbers plaats: Maison&Objet. Vanuit de hele wereld komen bezoekers af op dit woonwalhalla waar niet alleen bekende ontwerpers en merken, maar ook talenten en nieuwkomers hun nieuwste collecties en werken laten zien. En eindelijk mochten we weer! Het thema dit jaar is New Luxury, met daarbinnen de trends Uber Luxury en Lux Popolis.

De eerste trend combineert oude ambachten met de nieuwste technologie, zoals rijk versierde stoffen met LED-draden. Exclusief dus, met de bijbehorende wachtlijsten. Lux Popolis haalt inspiratie uit de pop- en straatcultuur, Instagram en TikTok en staat voor inclusiviteit. Zo wordt luxe meer van ons allemaal.

Veel gezien?

En of we al veel gezien hebben! Onze iclouds kunnen de foto’s en video’s nu al bijna niet meer aan. Op onze eerste dag deden we een tour langs onze favoriete winkels, zoals Merci, Caravane, Elitis, de pop-up van Serax, kinderwinkel Bonton en hotel Babel Belleville.

De straten van Parijs
Kleur is terug!
Merci blijft een grote favoriet
Het mooiste beddengoed bij Merci
Houwtje-touwtje lampen bij Merci
Tip: Caravane op Rue Jacob 9
De mooiste poefjes bij Elitis
Place de Furstenberg is volgens Marianne dé buurt voor stoffen en behang
Art director Marlon bij Elitis
Hoofdredacteur Nicolette Fox bij Elitis
Elk hoekje in Hotel Babel Belleville is mooi
Fietje à Paris
Een mini break in de pop up store van Serax

Vrijdag = beursdag

Op vrijdag maken we ons op voor een pittige, maar heerlijke dag: zoveel mogelijk zien op Maison&Objet. Zodra we uit al onze foto’s de mooiste hebben geselecteerd om te delen, vinden jullie ze hieronder terug.

Niet naar Maison&Objet, maar binnenkort wel Parijs op de agenda? Bekijk hier de fijnste adressen voor een citytrip naar Parijs.

nog meer: