vtwonen

Rond de keuken

In dit interieur speelt de keuken een multifunctionele, centrale rol  – een plek om te koken, praten, lezen en zelfs te musiceren… De keuken bevindt zich in een rijhuis aan de rand van Brussel, dat onlangs verbouwd werd tot een eigentijdse gezinswoning met een unieke uitstraling.

LG BuroBill woningDC Asse 14

LG BuroBill woningDC Asse 10

LG BuroBill woningDC Asse 28

LG BuroBill woningDC Asse 44

LG BuroBill woningDC Asse 43

Veel licht, meerdere niveaus, felle kleuraccenten en – vooral – een ruime en hoge keuken om in te leven.
Dat beeld had Erika De Clercq voor ogen toen zij en haar man Joris besloten om hun rijhuis te renoveren. Een plan waar ook de architecten van Burobill zich perfect in konden vinden. Het resultaat is een eigentijdse gezinswoning met een unieke uitstraling.“We vestigden ons hier 14 jaar geleden”, vertelt Erika. “Oorspronkelijk was het een typisch huis uit de jaren 30, met vrij donkere opeenvolgende kamers. De vorige eigenaars hadden het al eens verbouwd en meer open gemaakt, maar toch namen we ons voor om na tien jaar de balans op te maken en eventueel te verhuizen. Toen het zo ver was, vonden we echter niet meteen een bevredigend alternatief. Bovendien stelden we vast dat we eigenlijk wel graag in dit huis wonen. Het is hier rustig en we hebben een mooi uitzicht en de hele dag zon.” Dat leidde twee jaar geleden tot de beslissing om de woning te renoveren. “We gingen op zoek naar een geschikte architect”, vertelt Erika. “Het moest vooral iemand zijn die niet bang is om af en toe buiten de lijntjes te kleuren. We belandden bijna per toeval op de website van de architecten van het Brusselse collectief Burobill en zagen dat hun projecten er telkens heel anders uitzien en ze zich dus niet op één bepaalde stijl vastpinnen. Die eerste indruk werd bevestigd toen we met architecte Kristien Vanmerhaeghe aan tafel gingen zitten en ze wel degelijk oor had voor onze verzuchtingen. We wilden o.m. de positieve elementen van de vorige toestand behouden: de verschillende niveaus – het huis staat op een helling -, het vele licht… Kristien peilde ook meteen naar wie we zijn en hoe we leven, zodat ze ook daar rekening mee kon houden.”

De rest van het artikel lees je in Feeling Wonen oktober 2017, nu in de winkel!

Tekst: Jan De Vos | Foto’s: Liesbet Goetschalckx | Bron: Feeling Wonen oktober 2017

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties