vtwonen

Nomadentent

De Antwerpse B-bis architecten vertrokken van vreemde culturen, zand, en kamelen en maakten voor Tom en Linde deze een hedendaagse nomadentent inclusief prairietuin en zwemvijver.

LG BbisArchitecten woning 12

LG BbisArchitecten woning 15

LG BbisArchitecten woning16

LGBbisArchitectenwoning17

LG BbisArchitecten woning 18

LG BbisArchitecten woningBornem 19

LG BbisArchitecten woning 14

Als je door de straten van dit dorp in Klein-Brabant rijdt, springt deze houten constructie met haar tegengestelde helften – gesloten en intiem aan de rechterkant, open en toegankelijk aan de linker – er meteen uit. Ze herbergt een dubbele dokterspraktijk en een gezinswoning en werd vier jaar geleden ontworpen door een team van B-bis architecten, waaronder Sven Grooten: “Ik ben nog steeds heel blij met dit huis. Het past perfect bij de bewoners en is echt een huis om in te leven geworden, geen mooi plaatje uit een magazine…” Dat was echter buiten Feeling Wonen gerekend, want ook wij waren meteen geïntrigeerd door dit project. Sven: “We moesten hier rekening houden met een aantal belangrijke parameters. Ten eerste lag het perceel niet loodrecht op de straat. Het was ook geen rechthoekig, maar een trapeziumvormig grondplan, dat overliep in de omliggende natuur. Anderzijds moest er ruimte komen voor een dubbele dokterspraktijk én een eengezinswoning. Tom en Linde wilden ook een duurzame woning met een minimale ecologische voetafdruk.” Met al die criteria in gedachten kon het echte werk beginnen. Sven en zijn team deden wat ze altijd doen bij privéwoningen: ze vroegen de toekomstige bewoners om een moodboard te maken. Sven: “Tot mijn grote verbazing bestond dat van Tom en Linde enkel uit reisfoto’s uit Azië en Afrika, met nomadententen, aardse materialen, zand…. Het zijn immers fervente reizigers, die zich graag laten inspireren door andere culturen.” Maar na veel brainstormen mag het resultaat er meer dan zijn: het dokterskoppel (Tom is nefroloog maar werkt in een ziekenhuis, Linde en een andere huisarts hebben hun praktijk hier) woont nu met hun tweejarige dochtertje in een organische tentwoning met tuin én zwemvijver.

Tekst: Karin De Ridder. Foto’s: Liesbet Goetschalckx. Styling: Sigrid De Ceuleneer.

De volledige tekst vindt u in Feeling Wonen 2 – 2018.

 

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties