Zelfmaker voor kerst: betonnen kandelaar

De allerleukste kerstversiering maak je makkelijk zelf. Even lekker knutselen in de kerstvakantie en je huis is klaar voor het feest! Het lijkt misschien wat lastig, maar even goed doorlezen en het is zo gepiept!

Nodig

Kosten
€ 28,10

Tijd
45 min excl. droogtijd

Werkwijze betonnen kandelaar

Om straks een uitsparing te hebben om de kaars in te plaatsen, bevestig je een halve kurk aan de binnenkant van de stervorm. Dit doe je door eerst op die plek een gaatje te boren van 3 mm. Schroef dan de kurk vast. Smeer een vorm in met een kwast met afwasmiddel, zodat je de ster straks makkelijker uit de bakvorm kunt halen. Maak de gietmortel aan volgens de gebruiksaanwijzing en giet de mortel in de vorm. Maak de vorm volledig vol en trek hem aan de bovenkant glad met bijvoorbeeld een houtje.

Laat 24 uur drogen. Schroef de kurk voorzichtig los. Snijd nu met een stanleymes de randen van de vorm een beetje los, keer de vorm voorzichtig om en haal de ster eruit. Het kan zijn dat je de vorm af en toe een beetje moet begeleiden, handig is dat dan één persoon de bakvorm vasthoudt en de ander de ster eruit haalt. Maak nu met de lettertang een tekst en plak deze op de ster. Kaars erin en de ster is klaar om te stralen.

Bron: 101 Woonideeën december 2013 |Fotografie Sjoerd Elckmans | Productie Kim van Rossenberg

nog meer: diy