Zelf tafel maken

Een tafel staat voor gezelligheid. Je zit er met de hele familie omheen om te eten of te kletsen. Je zit met een vriendin op de bank met een stapel tijdschriften en een pot thee op de salontafel. Of je gebruikt een bijzettafel voor fotolijsten en een mooie vaas met bloemen. Je kunt makkelijk zelf een tafel maken voor elk doeleinde!

zelf tafel maken

tafel maken

Zelf eettafel maken

Of je nou een eettafel voor vier, zes, acht of maar liefst tien personen wilt. Als je zelf een tafel gaat maken, bepaal jij de afmetingen. Hier op de site vind je een zelfmaker om zelf een eettafel te maken. Van vuren of van steigerhout, helemaal naar eigen wens.

Salontafel maken

Bij de bank is een salontafeltje onmisbaar. Want waar moet je nou je kop koffie kwijt en dat schaaltje met bonbons staan. Bijvoorbeeld op deze koffietafel met los dienblad. Handig als je visite krijgt! In 13 stappen maak je deze koffietafel.

Ook zonder zaag en hamer kan jij simpel een tafel maken. Koop bij de Ikea twee lage kastjes en maar er een theetafel met opbergruimte van. Of verf drie lage tafeltjes van de Ikea in een vrolijke kleur en rijg ze aan elkaar met gekleurd strijkijzersnoer. Lees in het artikel Salontafeltje maken hoe je dit voor elkaar krijgt.

Bijzondere tafels zelf maken

Het is altijd het leukste om van bijzondere materialen iets heel moois te maken. Wat dacht je van een tafel van een lampenkap? Of een echte pallettafel? Van een pallet uiteraard. Ook met sprokkelhout kan je hele mooie dingen doen. Bijvoorbeeld een salontafeltje beplakken met schijfjes hout en decoratietakken, zo krijg je een sprokkeltafeltje. Bijzondere materialen geven een hele unieke uitstraling aan je interieur.

Bijzettafel maken

In de hal of een kaal hoekje in je huis zet je een bijzettafeltje. Voor een mooi boeket, enkele fotolijstjes of de post en je sleutels. Een opvallende bijzetter is de spirograaf tafel. Een simpel tafeltje in een lekkere knalkleur geschilderd en versierd met een spirograaf dessin. Ook de lamptafel is een heel bijzonder exemplaar, spuit een lamp en een tafeltje in dezelfde kleur. Kit de lamp vast op het tafeltje en ze worden samen één heel geinig geheel.

Is je hal smal? Dan is het de kunst om een heel smal haltafeltje te maken. Dit muurtafeltje is een normale tafel, maar dan maar de helft ervan. Je bevestigt de tafel aan de muur zodat hij zelfs op enkel twee poten stevig blijft staan.

Bron: 101woonideeën

nog meer: diy