Radiatorombouw maken

Radiatoren liever uit het zicht? Dat kan heel eenvoudig met de radiatorbekleding van CanDo. Die is er in verschillende stijlen. Kies voor een opvallend accent of voor een meer ingetogen stijl.

Radiatorombouw

Werkwijze radiatorombouw maken

Stap 1
Deze radiatorbekleding is uitstekend te monteren onder een bestaande vensterbank. Let op: de vensterbank moet minimaal 3 cm voor de radiator uitsteken.

Stap 2
Meet van de onderkant van de vensterbank tot aan de vloer en zaag de staanders op maat. Houd hierbij rekening met de hoogte van het voetje (3cm). Let op: kort de staander in aan de zijde zonder de deuvelgaten. Zet nu alle ongegronde delen 2 keer in de grondverf om het mdf tegen vocht te beschermen. Monteer eventueel voetjes aan de staanders met behulp van de bijgeleverde deuvels. Gebruik houtlijm voor extra stevigheid in de verbinding.

Stap 3
Monteer de strips op de achterzijde van de staanders; gebruik hiervoor de schroeven van 3×10 mm. Houd tussen het radiotorpaneel en de vensterbank minimaal 6 cm vrij om de radioatorpanelen in te kunnen hangen. Monteer de zwarte kunststof ophanghaken met de schroeven van 3×10 mm.

Stap 4
Bepaal de plaats van de staanders. Zet ze zonder montagekit of houtlijm onder de vensterbank en hang de radiotorpanelen erin. Markeer de plaats waar de staanders moeten komen.

Stap 5
Monteer de staanders nu onder de vensterbank met behulp van het meegeleverde mdf-blokje. Schroef het blokje vast aan de staander; gebruik hiervoor de grote schroeven van 4×28 mm. Gebruik montagekit om de staander onder de vensterbank te monteren. Laat de montagekit voldoende uitharden. Tip: gebruik hierbij een lijmtang.

Stap 6
De zijkanten van de radiatorbekleding kun je eventueel dicht maken met zijpanelen. Kort de zijpanelen in op de gewenste hoogte en plaats ze in de groep op de achterzijde van de staanders. Gebruik hierbij houtlijm voor extra stevigheid.

Stap 7
Lak de radiotorbekleding nu in de gewenste kleur.

Verkrijgbaar bij bouwmarkten en doe-het-zelfspeciaalzaken. Kijk voor meer informatie en prijzen op cando.nl

Bron: 101 Woonideeën november 2014

nog meer: diy