Hoofdbord voor je bed: je maakt ‘m simpel en snel

Een hoofdbord maken voor je bed staat erg luxe en is zo gedaan! Met dit stappenplan is een hoofdbord bed zo gemaakt. Zo kun je een mooi stijlstatement maken en je persoonlijke stempel te drukken op je slaapkamer.

Dit heb je nodig

Je kunt hem maken met verschillende materialen, zoals pluche of, zoals wij doen, met linnen.

Om een hoofdbord voor je bed te maken, zoals op de foto, heb je het volgende nodig. Kies linnen in een kleur die bij je kamer past en zorg dat je het op de juiste grote koopt. Meet dus eerst op hoe groot je je hoofdbord wilt maken, en zorg dat de lap iets groter is.

  • Gaatjesbord
  • Grote lap linnen stof
  • Fiberfill
  • Naald en draad

Hoofdbord bed maken

Een hoofdbord bed maken is zo gedaan. Bekleed gaatjesboard van de bouwmarkt met een mooie linnen stof. Voor een stoer effect kun je de hoes ook binnenstebuiten gebruiken. De randjes van de stof steken dan eigenwijs naar buiten. Plaats een laag fiberfill tussen het board en de stof zodat het geheel zacht wordt. Knip vierkantjes van dezelfde linnen stof en capitonneer met de lapjes stof en draad.

Slaapkamer inspiratie

Deze slaapkamer is ton sur ton in zacht oudroze en nudes wat een warm en rustig gevoel geeft. Op vtwonen.nl kun je honderden slaapkamers bekijken, gesorteerd op stijl en kleurstellingen. Van lief romantisch tot stoer industrieel. Jouw stijl kun je eenvoudig toepassen op jouw zelfgemaakte hoofdbord bed: kies voor Engels kant of stoer natuurlijk leer.

Hoofdbord maken met verf?

Kies bijvoorbeeld voor een zelfmaker waarbij het bedhoofdeinde met fluorescerende verf op de muur is geschilderd. Dan heb je hetzelfde effect van een hoofdbord zonder dat je een hoofdbord maken moet. Toch niet zelf een hoofdbord maken? Een hoofdbord kopen kan bij myhomeshopping.

Bron: vtwonen magalogue maart 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: diy